Evenementen

Ruiterfestijn Meerlo

In Limburg worden jaarlijks allerlei verschillende paardgerelateerde evenementen georganiseerd zoals topsportevenementen; officiële wedstrijden in verschillende disciplines; veilingen; keuringen en paardenmarkten.

Kijk in de wedstrijdkalender op de website van de KNHS voor de officiële Limburgse landelijke en internationale wedstrijden in de verschillende sportdisciplines, als ook de Limburgse regiokampioenschappen. Alom bekende en vooraanstaande grote internationale wedstrijden in Limburg zijn bijvoorbeeld Jumping Indoor Maastricht in november en de internationale menwedstrijden Horst in april.

Jaarlijks worden in Limburg een aantal internationaal gerenommeerde veilingen van sportveulens of -paarden georganiseerd zoals de Limburgse veulenveiling, Dutch Sport Horse Sales en Equine Elite.

Tijdens de jaarlijkse Centrale keuring van KWPN Regio Limburg maken de beste rijpaarden en veulens uit de KWPN-fokkerij in Limburg hun opwachting. 

In de gemeente Nuth wordt ieder jaar een "Dag van het Paard" georganiseerd met allerlei (kinder)activeiten en shows.

In Limburg wordt in diverse gemeenten een paardenmarkt of fokpaardendag georganiseerd met vaak allerlei shows, (kinder)activiteiten en/of keuringen van verschillende paardenrassen. Denk bijvoorbeeld aan de Weerter Fokpaardendag en de Paardenmarkt Nuth of de Paardenmarkt in Lottum.

Ga naar onze Facebook pagina
Ga naar ons Twitter kanaal