Talentontwikkeling

KNHS

Het Rabo Talentenplan is het opleidingsprogramma van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie waarbinnen talentvolle paardensporters in 3 disciplines ondersteund worden in hun ontwikkeling tot topsporter. Hierbij gaat het om de disciplines dressuur, springen en eventing.

Ieder jaar worden circa 200 ruiters tijdens trainingen en bijeenkomsten begeleid door de KNHS bondscoaches, trainers uit het KNHS Trainersplatform en andere experts. Het samenbrengen van toppers en talentvolle ruiters is een van de belangrijkste principes. Het Rabo Talentenplan bestaat uit drie niveaus: Internationaal Talent, Nationaal Talent en Belofte. Instromen in het Rabo Talentenplan is op alle niveaus mogelijk.

De eerste selectie van talent vindt plaats tijdens Rabo KNHS Nationale Selectiedagen in de regio, waarna de geselecteerde combinaties deelnemen aan de jaarlijkse Rabo Talentendagen op het KNHS-centrum in Ermelo. De ruiters/amazones die tijdens de Rabo Talentendagen geselecteerd worden voor opname in het Rabo Talentenplan behoren tot de categorie Beloften.

Door vooraf vastgestelde resultaten te behalen tijdens wedstrijden voor kadervorming, kunnen combinaties worden geselecteerd voor het A- of B-kader van de pony’s (12-16 jaar), junioren (14-18 jaar) of young riders (16-21 jaar).

De kaderleden pony’s en junioren behoren tot de categorie Nationale Talenten. De kaderleden young riders behoren tot de categorie Internationale Talenten, evenals de leden van het Rabo Talententeam. De leden van het Rabo Talententeam (18-25 jaar) worden jaarlijks gekozen door de KNHS bondscoaches en de voor topsport verantwoordelijke personen van de KNHS.

De leden van het Rabo Talententeam zijn de meest succesvolle ruiters en amazones in hun discipline. Ieder jaar wordt uit het Rabo Talententeam het Rabo Talent van het Jaar gekozen.

Het Rabo Talentenplan doet aan sportstimulering via de Rabo Jeugdrubrieken op B, L en M niveau die kunnen worden georganiseerd tijdens officiële wedstrijden.

Ben je door de KNHS ingedeeld in de categorie Belofte, Nationaal Talent of Internationaal Talent, dan kom je in aanmerking voor sportvriendelijke scholen die rekening houden met jouw sportambities. Kijk voor meer informatie over deze scholen op de website van de KNHS.

Via Topsport Limburg kunnen sporters en begeleiders in aanmerking komen voor een topsportpas. De topsportpas is een pas waarmee zij gebruik kunnen maken van de diensten die worden aangeboden door faciliteitenleveranciers die aangesloten zijn bij Topsport Limburg. Hierbij gaat het om (para)medische; maatschappelijke en sporttechnische faciliteiten.

Ga naar onze Facebook pagina
Ga naar ons Twitter kanaal