Topsporters workshop

Beste sporter,

Op woensdagavond 28 februari organiseert Topsport Limburg in Sittard een workshop in het High Performance Centre voor topsporters en talenten en hun ouders. Deze avond staat in het teken van voeding en prestatiegedrag. Tijdens de workshop zal dieper ingegaan worden op de onderwerpen “Voeding rondom wedstrijden” en “Presteren onder druk”.

Voeding rondom wedstrijden – Rob van de Werf
In deze workshop gaan we dieper in op wat je als sporter nodig hebt voor, tijdens en na wedstrijden. Wat als je voor de wedstrijd geen eetlust hebt? Tijdens de wedstrijd geen tijd hebt om te eten of drinken? En na de wedstrijd te moe bent om te kunnen eten? De interactie die ontstaat samen met de sportdiëtist geven je praktische tips om in de praktijk aan de slag te gaan.

Rob van der Werf is mountainbiker en wiel rent op nationaal niveau. Hij werkt als sportdiëtist met talenten en beroepssporters, om hun optimaal te begeleiding op het gebied van voeding. Rob is lid van Teamvoeding plus en daarnaast verbonden aan het RTC - Wielrennen.

Presteren onder druk – Lars van der Eerden
In deze workshop leer je concentratie-vaardigheden die je nodig hebt om tijdens belangrijke wedstrijden met spanning en emoties om te gaan. Hoe kan ik mijn hoofd koel houden en het beste uit mezelf halen? Hoe kan ik mij leren focussen? Praktische tips om direct toe te kunnen passen in de wedstrijden.

Lars van der Eerden is actief cross-triatleet op nationaal niveau, veel wedstrijdervaring, waaronder diverse kwalificaties op EK en WK's. Hij werkt al jaren als Sportpsycholoog met talenten en beroepssporters. Lars is expert van TeamNL en daarnaast verbonden aan het RTC- wielrennen en het NTC-triatlon.

Programma
18.45 uur - 19.00 uur:    Ontvangst
19.00 uur - 20.00 uur:    Voeding rondom wedstrijden
20.00 uur - 20.15 uur:    Pauze
20.15 uur - 21.00 uur:    Presteren onder druk

Aanmelden voor de workshop kan via: https://topsportlimburg.nl/home/workshop-28-februari


Sportieve groet,

Topsport Limburg


Ga naar onze Facebook pagina
Ga naar ons Twitter kanaal