4Kids

©Arnd Bronkhorst

Wil jij graag veel plezier beleven met een pony? Als je wilt leren ponyrijden en je hebt geen pony, ga dan allereerst naar een manege bij jou in de buurt. Heb je wel een pony ter beschikking, dan kun je naar een ponyclub of paardensportvereniging.

Pony’s zijn geweldige dieren en natuurlijk wil je alles weten over jouw favoriete dier! Dat is niet alleen leuk, maar ook belangrijk. Want hoe beter je je pony begrijpt, hoe beter je voor hem kan zorgen. En dat is voor de pony wel zo fijn! In de Bixiebieb kun je bijvoorbeeld lezen hoe je voor een pony moet zorgen.

Bij veel ponyclubs of paardensportverenigingen kun je meedoen aan diplomarijden of diplomavoltigeren. Je kunt dan lessen volgen waarbij je gebruik maakt van de Bixiebieb en verschillende diploma's halen. Ook kun je bij veel verenigingen meedoen aan Bixiewedstrijden. Vervolgstap kunnen dan de Impulswedstrijden of KNHS-wedstrijden zijn.

Op de manege kun je vaak ook meedoen aan wedstrijden. In het boek "Leer paardrijden met plezier" zijn bijvoorbeeld FNRS-proeven te vinden met de bijbehorende theorie.

Wil je een spreekbeurt houden over pony's en paarden? Kijk dan hier voor handige voorbeelden.

Op zoek naar een leuke kleurplaat van een pony? Kijk dan hier.

Ga naar onze Facebook pagina
Ga naar ons Twitter kanaal