Handelsmissie Florida

In navolging op de handelsmissie die september vorig jaar naar de Wereld Ruiterspelen in Tryon (USA) is georganiseerd, staat nu een handelsmissie naar Florida in de USA op de planning met een combinatie van een bezoek aan het Palm Beach International Equestrian Center en tevens het World Equestrian Centre dat in aanbouw is in Ocala.

Deze regio vormt het Amerikaanse walhalla van de paardensport. Jaarlijks vindt in Wellington in de periode van januari tot en met eind maart het Winter Equestrian Festival (WEF) Wellington plaats. Topruiters en amateurs uit allerlei andere staten en landen komen daar dan naartoe om te genieten van het weer en de vele wedstrijden in disciplines als springen, dressuur, polo en hunter-equitation.

De regio lijkt speciaal ontworpen voor de paardensport en heeft plek voor maar liefst 1.500 paarden. Er zijn naar verluid honderden buitensporige winterverblijven met via speciale ruiterpaden goede ontsluiting naar de wedstrijdterreinen. In maart zal de aanbouw van het World Equestrian Centre in Ocala zo goed als gereed zijn.

In deze periode van het jaar is de regio volledig bezet, dan is het klimaat goed. Dit biedt uitgelezen kansen om nieuwe contacten te leggen en uit te bouwen evenals voor samenwerking, zakendoen en het opdoen van inspiratie en nieuwe kennis. Het programma bevat collectieve netwerkevents zoals bedrijfsbezoeken, interactieve sessies, gezamenlijk bezoek van sportwedstrijden en een business diner. 

Een delegatie van topondernemers uit de regio reist begin maart 2020 naar Florida. Limburg ontwikkelt zich als een van de mondiale hotspots en heeft volgend jaar een belangrijk WK op de agenda staan. De verschillende stakeholders willen dit graag uitdragen en gezamenlijk meer business, podium en verbinding voor nieuwe ontwikkelingen initiƫren.

De handelsmissie is van woensdag 4 tot en met maandag 9 maart, verdeeld over de locaties Wellington en Ocala, in Florida. Het programma ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

- Woensdag 4 maart reisdag en welkomstdiner in Miami;

- Donderdag 5 maart Wellington: collectieve netwerkevents, kennismakingsgesprekken en bedrijfsbezoeken;

- Vrijdag 6 maart: bedrijfsbezoek Wellington, vertrek naar Ocala en kennismakingsgesprekken;

- Zaterdag 7 maart: guided tour door hippisch gebied Ocala, bezoek aan bouwplaats, kennismakingsgesprekken, netwerkevent in Wellington;

- Zondag 8 maart: bedrijfsbezoek, hunter en polo en ruimte voor eigen invulling;

- Maandag 9 maart: bedrijfsbezoek, hunter en polo en ruimte voor eigen invulling, terugvlucht

Deze handelsmissie is een initiatief van de Stichting Limburg Paardensport en wordt georganiseerd in samenwerking met Sander Kleikers Media. 

Ga naar onze Facebook pagina
Ga naar ons Twitter kanaal