Limburg Future Pro’s

Limburg Future Pro’s is hét talentenprogramma van Stichting Limburg Paardensport. Hiermee worden Limburgse toptalenten in de springsport, en vanaf 2021 ook de eventing, begeleid door respectievelijk bondscoaches Rob Ehrens en Mans Buurman. Vanaf 2022 is er ook een programma voor dressuurtalenten onder leiding van Jeannette Haazen. Zo willen wij samen de uitzonderlijke talenten in onze regio een springplank bieden richting de topsport.

Het KNHS Regio Limburg Talent Boost programma kan een mooie voorloper zijn als voorbereiding op de selectie voor de Limburg Future Pro's.

“Goed leren paardrijden is belangrijk, maar ervaring opdoen in het managen van paarden, mentaal sterker worden en leren omgaan met druk, zijn zaken die een talentvolle ruiter daadwerkelijk naar de top kunnen brengen. En daar gaan wij ze met dit programma bij helpen.”
– Ehrens

In december 2017 werd de locatie van Rob Ehrens erkend als Talenten Trainings Centrum (TTC) van de KNHS. Hiermee behoort de faciliteit in Weert tot één van de 5 TTC-locaties in Nederland.

Limburg Paardensport heeft in samenwerking met TTC Ehrens en KNHS Nederland hard gewerkt aan de ontwikkeling van dit unieke talentenplan. Limburg Paardensport faciliteert de uitvoering hiervan.

| Selectie 2022

Rob Ehrens, Mans Buurman en Jeannette Haazen selecteerden uit de 26 aanmeldingen 9 kandidaten voor de scoutingsdagen. Waarvan 1 eventer, 3 springruiters en 5 derssuurruiters. Rob selecteerde eerder al uit het team van vorig jaar 3 springtalenten: Britt Driessen, Jasper Bulthuis, Tobias Luikens en Emma Bocken. Mans selecteerde in 2021 voor de discipline eventing Jette Staaks. Rob, Jeannette en Mans namen tijdens de scoutingsdagen uitgebreid de tijd om de ruiters en amazones tussen de 12 en 19 jaar goed te leren kennen. De kandidaten werden één op één getraind en begeleid. Na de individuele terugkoppeling werden uiteindelijk  talenten aan het team toegevoegd:

 • Britt Driessen (springen, tevens in team 2021)
 • Emma Bocken (springen, tevens in team 2021)
 • Tobias Luikens (springen, tevens in team 2021)
 • Jasper Bulthuis (springen, tevens in team 2021)
 • Aimée van den Berg (springen)
 • Veerle van Hof (dressuur)
 • Feline Niessen (dressuur)
 • Kyra Reijnders (dressuur)
 • Rowena Weggelaar (dressuur)
 • Rianne Hardij (eventing)
 • Jette Staaks (eventing, tevens in team 2021)

| Future Pro’s 2020

Limburg heeft een naam hoog te houden in de springsport, met grote kampioenen uit het verleden en heden. Met dit programma willen we nóg meer Limburgse ruiters en amazones naar de grote toernooien brengen. Dat is goed voor topsport en breedtesport. Daarom gaan we de écht uitzonderlijke talenten er nu uitpikken en intensief begeleiden”, licht Manager Stichting Limburg Paardensport, Cissy Schuring, toe.

Wij zijn blij in 2020 te zijn gestart met een talentplan voor de springsport. Ons doel is om op termijn ook andere paardensport disciplines te gaan faciliteren. Het traject wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg.

Zoals we al eerder meldden zijn we op zoek gegaan naar écht uitzonderlijk talent. En dat zoeken we in ruiters die van nature veel gevoel hebben voor hun paard of pony, onverwachte situaties in het zadel kunnen oplossen, een parcours kunnen rijden met gevoel voor de wendingen, oog voor de sprong hebben en heel leergierig zijn. Het is dan ook mooi om te zien dat we deze talenten in Limburg hebben en wij hier mee aan de slag kunnen!’, blikt Rob Ehrens enthousiast terug op de scoutingsdag. “Maar er is ook nog genoeg werk aan de winkel. Het valt me op dat veel ruiters en amazones de dressuurmatige basis onvoldoende beheersen. Hier gaan we dus ook flink aan werken.

“Wij leren jonge talenten wat er nodig is om topsporter te worden binnen de spring- en eventingsport”, aldus Buurman. “Ervaring opdoen in het managen van paarden, mentaal sterker worden en leren omgaan met druk zijn zaken die belangrijk zijn om bij die top te kunnen horen”, vult Ehrens aan. “En daar gaan wij ze met dit programma bij helpen”.

| Kick-off 2020

| Training 2020

| Nieuws

Nieuws
17 januari 2024

Update – Mogelijke heropening vliegbasis Vredepeel

Plannen defensie: meer vliegen F35 - groter laagvlieggebied helikopters - landingsbaan transportvliegtuig In december is de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) verschenen. Hierin staan verschillende plannen van Defensie voor onder andere haar…
Nieuws
24 november 2023

Druk bezochte MeetUp *Special Edition* succes

De jaarlijkse Limburg Paardensport MeetUp tijdens Jumping Indoor Maastricht trok dit jaar een recordaantal bezoekers. 250 belanghebbenden in de Limburgse paardensportwereld kwamen af op de informatiebijeenkomst in het speciaal aangeklede…
Nieuws
12 november 2023

Limburgse Paardensport Prijzen 2023 uitgereikt tijdens jaarlijkse MeetUp

Zaterdag 11 november zijn de jaarlijkse Limburgse Paardensport Prijzen uitgereikt aan het beste talent en de beste topsporter van de provincie Limburg. Ook werd de oeuvre - award toegekend aan…

Heeft u vragen? Of suggesties of ambities die u wilt delen? Neem dan contact op!

Cissy Schuring
Manager Limburg Paardensport

+31 (0)6 310 44 930
[email protected]
Post adres: Kalanderdonk 1, 6218 HC Maastricht