Limburg Future Pro's

Limburgse toptalenten in de paardensport worden voortaan begeleid door de bondscoach van de springruiters Rob Ehrens. Met het nieuwe talentenprogramma Limburg Future Pro’s wil Ehrens samen met Stichting Limburg Paardensport uitzonderlijke talenten een springplank bieden richting de topsport.

 

Ehrens: “Goed leren paardrijden is belangrijk, maar ervaring opdoen in het managen van paarden, mentaal sterker worden en leren omgaan met druk, zijn zaken die een talentvolle ruiter daadwerkelijk naar de top kunnen brengen. En daar gaan wij ze met dit programma bij helpen.”

In december 2017 werd de locatie van Rob Ehrens erkend als Talenten Trainings Centrum van de KNHS, waarmee de faciliteit in Weert behoort tot één van de 5 TTC locaties in Nederland.

Door Stichting Limburg Paardensport is in samenwerking met TTC Ehrens en KNHS Nederland hard gewerkt aan de ontwikkeling van dit unieke talentenplan.

“Limburg heeft een naam hoog te houden in de springsport, met grote kampioenen uit het verleden en heden. Met dit programma willen we nog meer Limburgse ruiters en amazones naar de grote toernooien brengen. Dat is goed voor topsport en breedtesport.  Daarom gaan we de echt uitzonderlijke talenten er nu uitpikken en intensief begeleiden”, licht Manager Stichting Limburg Paardensport, Cissy Schuring, toe.

“Wij zijn blij nu te kunnen starten in de springsport. Ons doel is om op termijn ook andere paardensport disciplines te gaan faciliteren. Het traject wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg.”

Bondscoach Rob Ehrens scout vijf toptalenten!

Inmiddels is de eerste geslaagde selectiedag achter de rug, bodscoach Rob Ehrens scouten hier vijf Limburgse toptalenten. 45 Limburgse ruiters meldden zich aan voor het traject, waarbij deze 5 gescouten talenten intensief door Ehrens worden begeleid. Uit de 45 aanmeldingen selecteerde Rob 10 kandidaten voor de scoutingsdag. Rob nam de tijd om de ruiters en amazones tussen de 12 en 25 jaar goed te leren kennen. De kandidaten werden één op één door hem getraind en begeleid. Na de individuele terugkoppeling werden de volgende vijf talenten geselecteerd:

  • Britt Driessen
  • Mila Hoeijmakers
  • Lex Gijsen
  • Emma Bocken
  • Tobias Luikens

 “Zoals we al eerder meldden zijn we op zoek gegaan naar écht uitzonderlijk talent. En dat zoeken we in ruiters die van nature veel gevoel hebben voor hun paard of pony, onverwachte situaties in het zadel kunnen oplossen, een parcours kunnen rijden met gevoel voor de wendingen, oog voor de sprong hebben en heel leergierig zijn. Het is dan ook mooi om te zien dat we deze talenten in Limburg hebben en wij hier mee aan de slag kunnen!’, blikt Rob Ehrens enthousiast terug op de middag. “Maar er is ook nog genoeg werk aan de winkel. Het valt me op dat veel ruiters en amazones de dressuurmatige basis onvoldoende beheersen. Hier gaan we dus ook flink aan werken”.

© Limburg Paardensport

Op de hoogte blijven?

Volg dan onze facebookpagina: 

@Limburgpaardensport 

en bezoek onze website: 

www.limburgpaardensport.com

© Limburg Paardensport
Ga naar onze Facebook pagina
Ga naar ons Twitter kanaal