Events

Evenementen spelen een cruciale rol in het faciliteren van sport, het bieden van een podium en ook als aanjager van spin-off op sociaal-maatschappelijk en economisch vlak.

Platform voor de sector en de sport

De provincie Limburg ziet Limburg Paardensport als platform voor de sector en de sport. Er kunnen daarom provinciale middelen worden ingezet voor het stimuleren van de ontwikkeling van evenementen. Voor toekenning van een bijdrage aan sportstimuleringsactiviteiten worden de volgende criteria gehanteerd:

  • Minimaal 50% cofinanciering;
  • Bovenlokale of internationale uitstraling;
  • Verbinding topsport en breedtesport.

Alleen de financiële ondersteuning voor Jumping Indoor Maastricht en eventuele NK’s, EK’s en WK’s wordt met Limburg Paardensport door Provincie Limburg rechtstreeks beschikt.

Een verzoek voor een bijdrage door evenementenorganisatoren kan voorafgaand aan het kalenderjaar waarin betreffend evenement plaatsvindt ingediend worden via het speciale aanvraagformulier.

WK 2-spannen
Limburg 2021

Jumping Indoor Maastricht

| Overzicht evenementen

In 2021 zullen in ieder geval de volgende evenementen worden ondersteund middels een financiële bijdrage:

  • WK 2-spannen Limburg2021
  • Jumping Indoor Maastricht
  • KNHS Regiokampioenschappen
  • CSI3* Equestrian Centre de Peelbergen
  • Horse Driving Kronenberg

Limburg Paardensport organiseert in 2021 diverse business events. In aanloop naar respectievelijk het WK 2-spannen Limburg2021 en Jumping Indoor Maastricht, wordt in samenwerking met MKB-Limburg, LWV en de LLTB een business event op respectievelijk Grandorse en in Maastricht georganiseerd.

Aan de vooravond van Jumping Indoor Maastricht, organiseert Limburg Paardensport in samenwerking met JIM en Sander Kleikers Media het Limburgs Paardensport Gala met uitreiking van de Limburgse Paardensport Prijzen.

| Nieuws

Nieuws
22 april 2021

Limburg Paardensport Magazine/Limburg Equestrian Sport Magazine

Ons Limburg Paardensport Magazine is gelanceerd en wij hebben al vele mooie reacties mogen ontvangen! Deze weken wordt ons magazine in onze regio verspreid. Kijk hier voor meer informatie over…
Nieuws
19 april 2021

Tweede lichting Limburg Future Pro’s geselecteerd

Toptalentenprogramma vanaf nu voor spring- én eventingtalenten De selectiedagen van de tweede editie van Limburg Future Pro’s heeft 6 nieuwe talentvolle ruiters opgeleverd. Anthony Schreinemachers, Jasper Bulthuis, Alicia Bocken en…
Nieuws
7 april 2021

Lancering Limburg Paardensport Magazine

Met gepaste trots presenteren wij het Limburg Paardensport Magazine! Hierin blikken we terug op de afgelopen 10 jaar en we kijken ook ambitieus vooruit. Naar Limburg als mondiale, hippische hotspot.…

Heeft u vragen? Of suggesties of ambities die u wilt delen? Neem dan contact op!

Cissy Schuring
Manager Limburg Paardensport

+31 (0)6 310 44 930
[email protected]
Post adres: Kalanderdonk 1, 6218 HC Maastricht