Events

Evenementen spelen een cruciale rol in het faciliteren van sport, het bieden van een podium en ook als aanjager van spin-off op sociaal-maatschappelijk en economisch vlak.

Platform voor de sector en de sport

De provincie Limburg ziet Limburg Paardensport als platform voor de sector en de sport. Er kunnen daarom provinciale middelen worden ingezet voor het stimuleren van de ontwikkeling van evenementen. Voor toekenning van een bijdrage aan sportstimuleringsactiviteiten worden de volgende criteria gehanteerd:

  • Minimaal 50% cofinanciering;
  • Bovenlokale of internationale uitstraling;
  • Verbinding topsport en breedtesport.

Alleen de financiële ondersteuning voor Jumping Indoor Maastricht en eventuele NK’s, EK’s en WK’s wordt met Limburg Paardensport door Provincie Limburg rechtstreeks beschikt.

Een verzoek voor een bijdrage door evenementenorganisatoren kan voorafgaand aan het kalenderjaar waarin betreffend evenement plaatsvindt ingediend worden via het speciale aanvraagformulier.

WK 2-spannen
Limburg 2021

Jumping Indoor Maastricht

| Overzicht evenementen

In 2021 zullen in ieder geval de volgende evenementen worden ondersteund middels een financiële bijdrage:

  • WK 2-spannen Limburg2021
  • Jumping Indoor Maastricht
  • KNHS Regiokampioenschappen
  • CSI3* Equestrian Centre de Peelbergen
  • Horse Driving Kronenberg

Limburg Paardensport organiseert in 2021 diverse business events. In aanloop naar respectievelijk het WK 2-spannen Limburg2021 en Jumping Indoor Maastricht, wordt in samenwerking met MKB-Limburg, LWV en de LLTB een business event op respectievelijk Grandorse en in Maastricht georganiseerd.

Aan de vooravond van Jumping Indoor Maastricht, organiseert Limburg Paardensport in samenwerking met JIM en Sander Kleikers Media het Limburgs Paardensport Gala met uitreiking van de Limburgse Paardensport Prijzen.

| Nieuws

Nieuws
23 juni 2021

Officiële kick-off Limburg Future Pro’s

Afgelopen woensdag vond in Weert de kick-off plaats van de tweede lichting Limburg Future Pro's. Dit is het talentenprogramma van Limburg Paardensport in samenwerking met Stal Ehrens en de KNHS.…
Nieuws
4 juni 2021

De Peelbergen nieuwe locatie Longines EEF Series landenwedstrijden

De regio west Longines EEF Series Regional Qualifier (RQ) is recent toegewezen aan Peelbergen Equestrian Centre. De landenwedstrijd zal dit weekend plaatsvinden tijdens het CSIO3*. Longines EEF Series Peelbergen fungeert…
Nieuws
22 april 2021

Limburg Paardensport Magazine/Limburg Equestrian Sport Magazine

Ons Limburg Paardensport Magazine is gelanceerd en wij hebben al vele mooie reacties mogen ontvangen! Deze weken wordt ons magazine in onze regio verspreid. Kijk hier voor meer informatie over…

Heeft u vragen? Of suggesties of ambities die u wilt delen? Neem dan contact op!

Cissy Schuring
Manager Limburg Paardensport

+31 (0)6 310 44 930
[email protected]
Post adres: Kalanderdonk 1, 6218 HC Maastricht