Events

Evenementen spelen een cruciale rol in het faciliteren van sport, het bieden van een podium en ook als aanjager van spin-off op sociaal-maatschappelijk en economisch vlak.

Platform voor de sector en de sport

De provincie Limburg ziet Limburg Paardensport als platform voor de sector en de sport. Er kunnen daarom provinciale middelen worden ingezet voor het stimuleren van de ontwikkeling van evenementen. Voor toekenning van een bijdrage aan sportstimuleringsactiviteiten worden de volgende criteria gehanteerd:

  • Minimaal 50% cofinanciering;
  • Bovenlokale of internationale uitstraling;
  • Verbinding topsport en breedtesport.

Alleen de financiële ondersteuning voor Jumping Indoor Maastricht en eventuele NK’s, EK’s en WK’s wordt met Limburg Paardensport door Provincie Limburg rechtstreeks beschikt.

Een verzoek voor een bijdrage door evenementenorganisatoren kan voorafgaand aan het kalenderjaar waarin betreffend evenement plaatsvindt ingediend worden via het speciale aanvraagformulier.

WK 2-spannen
Limburg 2021

Jumping Indoor Maastricht

Dutch Open Eventing

| Overzicht evenementen

In 2021 zullen in ieder geval de volgende evenementen worden ondersteund middels een financiële bijdrage:

  • WK 2-spannen Limburg2021
  • Jumping Indoor Maastricht
  • Dutch Open Eventing 4*
  • KNHS Regiokampioenschappen
  • CSI3* Equestrian Centre de Peelbergen
  • Horse Driving Kronenberg

Limburg Paardensport organiseert in 2021 diverse business events. In aanloop naar respectievelijk het WK 2-spannen Limburg2021 en Jumping Indoor Maastricht, wordt in samenwerking met MKB-Limburg, LWV en de LLTB een business event op respectievelijk Grandorse en in Maastricht georganiseerd.

Aan de vooravond van Jumping Indoor Maastricht, organiseert Limburg Paardensport in samenwerking met JIM en Sander Kleikers Media op donderdag 4 november het Limburgs Paardensport Gala met uitreiking van de Limburgse Paardensport Prijzen.

| Nieuws

Nieuws
13 januari 2021

Roman over beroemde Rex the Robber verschenen

Met het boek ‘Het onwaarschijnlijke verhaal van The Robber’ is de eerste roman verschenen die zich afspeelt binnen de Nederlandse paardensport. Het boek over The Robber is gebaseerd op een…
Nieuws
21 december 2020

Op naar 2021!

Het einde van dit bijzondere jaar nadert. Het afgelopen jaar hebben we helaas vele mooie activiteiten moeten missen, maar het heeft ook gezorgd voor creatieve alternatieven. De hippische dynamiek in…
Nieuws
21 december 2020

Fundament onder visie Limburg Paardensport 2030

In opdracht van Limburg Paardensport heeft het Mulier Instituut onderzoek gedaan naar de ontwikkelingen in de Limburgse paardensector in de afgelopen 10 jaar en de kansen voor de toekomst. Het…

Heeft u vragen? Of suggesties of ambities die u wilt delen? Neem dan contact op!

Cissy Schuring
Manager Limburg Paardensport

+31 (0)6 310 44 930
[email protected]
Post adres: Kalanderdonk 1, 6218 HC Maastricht