Events

Evenementen spelen een cruciale rol in het faciliteren van sport, het bieden van een podium en ook als aanjager van spin-off op sociaal-maatschappelijk en economisch vlak.

Platform voor de sector en de sport

De provincie Limburg ziet Limburg Paardensport als platform voor de sector en de sport. Er kunnen daarom provinciale middelen worden ingezet voor het stimuleren van de ontwikkeling van evenementen. Voor toekenning van een bijdrage aan sportstimuleringsactiviteiten worden de volgende criteria gehanteerd:

  • Minimaal 50% cofinanciering;
  • Bovenlokale of internationale uitstraling;
  • Verbinding topsport en breedtesport.

Alleen de financiële ondersteuning voor Jumping Indoor Maastricht en eventuele NK’s, EK’s en WK’s wordt met Limburg Paardensport door Provincie Limburg rechtstreeks beschikt.

Een verzoek voor een bijdrage door evenementenorganisatoren kan voorafgaand aan het kalenderjaar waarin betreffend evenement plaatsvindt ingediend worden via het speciale aanvraagformulier.

WK 2-spannen
Limburg 2021

Jumping Indoor Maastricht

| Overzicht evenementen

In 2021 zullen in ieder geval de volgende evenementen worden ondersteund middels een financiële bijdrage:

  • WK 2-spannen Limburg2021
  • Jumping Indoor Maastricht
  • KNHS Regiokampioenschappen
  • CSI3* Equestrian Centre de Peelbergen
  • Horse Driving Kronenberg

Limburg Paardensport organiseert in 2021 diverse business events. In aanloop naar respectievelijk het WK 2-spannen Limburg2021 en Jumping Indoor Maastricht, wordt in samenwerking met MKB-Limburg, LWV en de LLTB een business event op respectievelijk Grandorse en in Maastricht georganiseerd.

Aan de vooravond van Jumping Indoor Maastricht, organiseert Limburg Paardensport in samenwerking met JIM en Sander Kleikers Media het Limburgs Paardensport Gala met uitreiking van de Limburgse Paardensport Prijzen.

| Nieuws

Nieuws
14 september 2021

Fokker zoekt Ruiter 2021/2022 open voor inschrijving

Fokkers en eigenaren kunnen hun jonge spring of dressuurpaarden weer aanmelden om gereden te worden onder begeleiding van Fokker zoekt Ruiter. Ook jonge ruiters kunnen zich aanmelden op [email protected]  of…
Nieuws
10 september 2021

Regerend wereldkampioen Martin Hölle op de eerste dag al aan de leiding

De eerste 49 aanspanningen hebben hun dressuurproef er op zitten. Het zonnige weer lokte veel bezoekers naar Grandorse. Veel menfans waren gekomen om hun favoriet aan te moedigen of te…
Nieuws
8 september 2021

Een warm onthaal op Limburg 2021

Afgelopen maandag zijn de deelnemers gearriveerd op het wereldkampioenschap tweespannen Limburg 2021 op de mooie terreinen van Grandorse in Kronenberg. Was er in 2020 nog de domper van het niet…

Heeft u vragen? Of suggesties of ambities die u wilt delen? Neem dan contact op!

Cissy Schuring
Manager Limburg Paardensport

+31 (0)6 310 44 930
[email protected]
Post adres: Kalanderdonk 1, 6218 HC Maastricht