Events

Evenementen spelen een cruciale rol in het faciliteren van sport, het bieden van een podium en ook als aanjager van spin-off op sociaal-maatschappelijk en economisch vlak.

Platform voor de sector en de sport

De provincie Limburg ziet Limburg Paardensport als platform voor de sector en de sport. Er kunnen daarom provinciale middelen worden ingezet voor het stimuleren van de ontwikkeling van evenementen. Voor toekenning van een bijdrage aan sportstimuleringsactiviteiten worden de volgende criteria gehanteerd:

  • Minimaal 50% cofinanciering;
  • Bovenlokale of internationale uitstraling;
  • Verbinding topsport en breedtesport.

Alleen de financiële ondersteuning voor Jumping Indoor Maastricht en eventuele NK’s, EK’s en WK’s wordt met Limburg Paardensport door Provincie Limburg rechtstreeks beschikt.

Een verzoek voor een bijdrage door evenementenorganisatoren kan voorafgaand aan het kalenderjaar waarin betreffend evenement plaatsvindt ingediend worden via het speciale aanvraagformulier.

WK 2-spannen
Limburg 2021

Jumping Indoor Maastricht

| Overzicht evenementen

In 2021 zullen in ieder geval de volgende evenementen worden ondersteund middels een financiële bijdrage:

  • WK 2-spannen Limburg2021
  • Jumping Indoor Maastricht
  • KNHS Regiokampioenschappen
  • CSI3* Equestrian Centre de Peelbergen
  • Horse Driving Kronenberg

Limburg Paardensport organiseert in 2021 diverse business events. In aanloop naar respectievelijk het WK 2-spannen Limburg2021 en Jumping Indoor Maastricht, wordt in samenwerking met MKB-Limburg, LWV en de LLTB een business event op respectievelijk Grandorse en in Maastricht georganiseerd.

Aan de vooravond van Jumping Indoor Maastricht, organiseert Limburg Paardensport in samenwerking met JIM en Sander Kleikers Media het Limburgs Paardensport Gala met uitreiking van de Limburgse Paardensport Prijzen.

| Nieuws

Nieuws
23 december 2021

Limburgse Paardensport Prijzen 2021 uitgereikt 

De Limburgse Paardensport Prijzen werden dit keer persoonlijk bij de winnaars thuis uitgereikt, omdat het jaarlijkse Limburgse Paardensport Gala door de Coronapandemie niet door kon gaan. De award voor Talent…
Nieuws
14 oktober 2021

AFGELAST – Kersteditie Limburgs Paardensport Gala 2021

Tot onze grote spijt moeten wij helaas mededelen dat het Limburgs Paardensport Gala 2021 definitief niet doorgaat. We worden opnieuw geconfronteerd met oplopende coronacijfers en de daarmee gepaard gaande beperkingen.…
Nieuws
28 september 2021

Business-event Limburg Paardensport trekt 150 gasten naar WK tweespannen

Zo’n 150 gasten uit het Limburgse bedrijfsleven, onderwijs en Limburgse overheden waren te gast op het Limburg Paardensport business-event tijdens het WK tweespannen in De Peelbergen. Voorzitter Jan Janssen en…

Heeft u vragen? Of suggesties of ambities die u wilt delen? Neem dan contact op!

Cissy Schuring
Manager Limburg Paardensport

+31 (0)6 310 44 930
[email protected]
Post adres: Kalanderdonk 1, 6218 HC Maastricht