Educatie

De paardensector kent een grote diversiteit. Hiervoor zijn op allerlei gebieden opleidingen en bijscholingen te volgen. Goede opleidingen en goed geschoold personeel is ook van belang voor de ontwikkeling van de hippische dynamiek. Met relevante partijen wordt via het samenwerkingsverband Hippisch College Limburg gewerkt aan verbetering van de aansluiting van het hippisch onderwijs op de vraag vanuit de markt.

Het werkgever- en werknemerschap in de sector zijn van belang voor de ontwikkeling van de hippische dynamiek.

  • MBO-opleiding: Yuverta in Roermond biedt een hippische beroepsopleiding op MBO-niveau in de richting paardenhouderij, instructie of gericht op dienstverlening.
  • HBO-opleiding: HAS Hogeschool in Venlo biedt een hippische beroepsopleiding op HBO-niveau, als onderdeel van de richting Bedrijfskunde en Agrifood Business.

Interesse in lesgeven voor een vereniging? Dan biedt de KNHS een passende (parttime) opleiding die prima gecombineerd kan worden met werk of studie. Kijk hier voor meer informatie over de opleiding tot instructeur.

Voor alle wedstrijdvormen zijn officials nodig. Denk bijvoorbeeld aan juryleden, parcoursbouwers en federatievertegenwoordigers. Official worden in de paardensport? Kijk hier voor meer informatie.

| Nieuws

Nieuws
30 juni 2022

Uitnodiging scholenprogramma 2022

Kinderen op een leuke en leerzame manier kennis laten maken met de paardensport? Dat kan! Limburg Paardensport organiseert speciaal voor kinderen van basisscholen uit heel Limburg een scholenprogramma tijdens Jumping Indoor…
Nieuws
10 juni 2022

Economische omvang paardensector Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray

De geschatte omzet in de paardensector in de Noord-Limburgse gemeenten Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray in 2019 bedraagt 116 miljoen euro. De toegevoegde waarde wordt geraamd…
Nieuws
3 juni 2022

L1 opname tijdens kick-off Limburg Future Pro’s

'Elf Limburgse jongeren in talentenplan paardensport!' Op woensdag 25 mei was de kick-off van de Limburg Future pro's 2022. Bekijk hier het nieuwsitem van L1 voor een impressie! #L1#limburgpaardensport#kick-off#limburgfuturepro's#talenten#equestrian

Heeft u vragen? Of suggesties of ambities die u wilt delen? Neem dan contact op!

Cissy Schuring
Manager Limburg Paardensport

+31 (0)6 310 44 930
[email protected]
Post adres: Kalanderdonk 1, 6218 HC Maastricht