Educatie

De paardensector kent een grote diversiteit. Hiervoor zijn op allerlei gebieden opleidingen en bijscholingen te volgen. Goede opleidingen en goed geschoold personeel is ook van belang voor de ontwikkeling van de hippische dynamiek. Met relevante partijen wordt via het samenwerkingsverband Hippisch College Limburg gewerkt aan verbetering van de aansluiting van het hippisch onderwijs op de vraag vanuit de markt.

Het werkgever- en werknemerschap in de sector zijn van belang voor de ontwikkeling van de hippische dynamiek.

  • MBO-opleiding: Yuverta in Roermond biedt een hippische beroepsopleiding op MBO-niveau in de richting paardenhouderij, instructie of gericht op dienstverlening.
  • HBO-opleiding: HAS Hogeschool in Venlo biedt een hippische beroepsopleiding op HBO-niveau, als onderdeel van de richting Bedrijfskunde en Agrifood Business.

Interesse in lesgeven voor een vereniging? Dan biedt de KNHS een passende (parttime) opleiding die prima gecombineerd kan worden met werk of studie. Kijk hier voor meer informatie over de opleiding tot instructeur.

Voor alle wedstrijdvormen zijn officials nodig. Denk bijvoorbeeld aan juryleden, parcoursbouwers en federatievertegenwoordigers. Official worden in de paardensport? Kijk hier voor meer informatie.

| Nieuws

Nieuws
14 april 2022

Limburg in 2030 mondiale hippische hotspot

‘Groot economisch, sportief en educatief belang fundament voor komende tien jaar’  Limburg wil in 2030 de mondiale hippische hotspot zijn. Die ambitie is vastgelegd in het nieuwe visiedocument van Limburg…
Nieuws
14 april 2022

Gezocht uitzonderlijk spring-, eventing- én dressuurtalent

25 mei is de kick-off van de 3e editie van het talentenprogramma Limburg Future Pro’s. In 2020 zijn we onder leiding van KNHS bondscoach Rob Ehrens gestart met een speciaal programma…
Nieuws
24 maart 2022

5* status voor Jumping Indoor Maastricht in 2022

Het internationale paardensportevenement Jumping Indoor Maastricht heeft een flinke sprong voorwaarts gemaakt en zal dit jaar de 5* status hebben, het hoogste niveau in de paardensport. Ondanks dat het evenement…

Heeft u vragen? Of suggesties of ambities die u wilt delen? Neem dan contact op!

Cissy Schuring
Manager Limburg Paardensport

+31 (0)6 310 44 930
[email protected]
Post adres: Kalanderdonk 1, 6218 HC Maastricht