Educatie

De paardensector kent een grote diversiteit. Hiervoor zijn op allerlei gebieden opleidingen en bijscholingen te volgen. Goede opleidingen en goed geschoold personeel is ook van belang voor de ontwikkeling van de hippische dynamiek. Met relevante partijen wordt via het samenwerkingsverband Hippisch College Limburg gewerkt aan verbetering van de aansluiting van het hippisch onderwijs op de vraag vanuit de markt.

Het werkgever- en werknemerschap in de sector zijn van belang voor de ontwikkeling van de hippische dynamiek.

  • MBO-opleiding: Yuverta in Roermond biedt een hippische beroepsopleiding op MBO-niveau in de richting paardenhouderij, instructie of gericht op dienstverlening.
  • HBO-opleiding: HAS Hogeschool in Venlo biedt een hippische beroepsopleiding op HBO-niveau, als onderdeel van de richting Bedrijfskunde en Agrifood Business.

Interesse in lesgeven voor een vereniging? Dan biedt de KNHS een passende (parttime) opleiding die prima gecombineerd kan worden met werk of studie. Kijk hier voor meer informatie over de opleiding tot instructeur.

Voor alle wedstrijdvormen zijn officials nodig. Denk bijvoorbeeld aan juryleden, parcoursbouwers en federatievertegenwoordigers. Official worden in de paardensport? Kijk hier voor meer informatie.

| Nieuws

Nieuws
15 december 2022

Fijne feestdagen en een voorspoedig 2023!

Met hoogtepunten zoals Outdoor Horst, de events @Peelbergen Equestrian Centre en als kers op de taart JIM met al onze side-events, kijken we terug op een mooi jaar waarin we…
Nieuws
15 december 2022

Limburg Future Pro’s seizoen 2022 afgesloten

Na de eindgesprekken is begin december het programma met de deelnemers van dit jaar afgesloten. 5 talenten stromen door naar het volgend seizoen: Britt Driessen, Emma Bocken, Aimee van den…
Nieuws
15 december 2022

Vier edities Outdoor Horst in 2023

Peelbergen Equestrian Centre organiseert in 2023 maar liefst 4 edities van Outdoor Horst. Dressuur en springen worden verreden op de topfaciliteiten van PEC en de cross-country op de speciaal geprepareerde…

Heeft u vragen? Of suggesties of ambities die u wilt delen? Neem dan contact op!

Cissy Schuring
Manager Limburg Paardensport

+31 (0)6 310 44 930
[email protected]
Post adres: Kalanderdonk 1, 6218 HC Maastricht