Educatie

De paardensector kent een grote diversiteit. Hiervoor zijn op allerlei gebieden opleidingen en bijscholingen te volgen. Goede opleidingen en goed geschoold personeel is ook van belang voor de ontwikkeling van de hippische dynamiek. Met relevante partijen wordt via het samenwerkingsverband Hippisch College Limburg gewerkt aan verbetering van de aansluiting van het hippisch onderwijs op de vraag vanuit de markt.

Het werkgever- en werknemerschap in de sector zijn van belang voor de ontwikkeling van de hippische dynamiek.

  • MBO-opleiding: Yuverta in Roermond biedt een hippische beroepsopleiding op MBO-niveau in de richting paardenhouderij, instructie of gericht op dienstverlening.
  • HBO-opleiding: HAS Hogeschool in Venlo biedt een hippische beroepsopleiding op HBO-niveau, als onderdeel van de richting Bedrijfskunde en Agrifood Business.

Interesse in lesgeven voor een vereniging? Dan biedt de KNHS een passende (parttime) opleiding die prima gecombineerd kan worden met werk of studie. Kijk hier voor meer informatie over de opleiding tot instructeur.

Voor alle wedstrijdvormen zijn officials nodig. Denk bijvoorbeeld aan juryleden, parcoursbouwers en federatievertegenwoordigers. Official worden in de paardensport? Kijk hier voor meer informatie.

| Nieuws

Nieuws
22 september 2022

Teamdag Limburg Future Pro’s

Tijdens de teamdag medio september, voor de Limburg Future Pro’s, werd speciaal ingezoomd op een aantal belangrijke vaardigheden die samenhangen met succesvol zijn in wat je doet: De talenten volgden…
Nieuws
22 september 2022

Eerste bio-thermochip geplaatst bij veulen op stal Egchelheide

Op Stal Egchelheide in Egchel werd het eerste Nederlandse veulen voorzien van een bio-thermo chip. Deze chip bevat niet enkel een uniek registratienummer ter identificatie van het dier, maar ook…
Nieuws
22 september 2022

UITNODIGING MeetUp tijdens JIM 2022

Het is tijd om weer eens bij te praten! We hebben namelijk een hoop nieuwtjes en mooie ideeën die we graag met jullie willen delen. We zijn ook benieuwd naar…

Heeft u vragen? Of suggesties of ambities die u wilt delen? Neem dan contact op!

Cissy Schuring
Manager Limburg Paardensport

+31 (0)6 310 44 930
[email protected]
Post adres: Kalanderdonk 1, 6218 HC Maastricht