We blikken terug op een geslaagd scholenprogramma tijden JIM afgelopen vrijdag! 1400 kinderen en begeleiders uit het Limburgse basisonderwijs volgden die dag diverse leer- en doe activiteiten rondom de paardensport. Ze bezochten diverse stations zoals de paardentandarts, paardentransport, stallen, parcoursbouwen, de dierenarts, de hoefsmid en leerden over vitaliteit en voeding voor mens en paard. De kinderen volgden een programma waarbij ze onder begeleiding van HAS en Yuverta studenten een aantal stations bezochten en de gelegenheid kregen om sport te kijken op de tribune.

Stichting Reanimatie-estafette Limburg verzorgde reanimatie workshops voor de kinderen en KNHS regio Limburg verzorgde Bixie & Friends; Kinderen werden voorgelicht over de ruiteropleiding volledig afgestemd op de jongste jeugd met veel aandacht voor verzorging en omgang met paarden. De Rabobank verzorgde een workshop vitaliteit door inzet van smoothiefietsen via Kerngezond en een groentekar.

Mede door inzet van vrijwilligers op de stations en de inzet van studenten voor de begeleiding van de groepen kids is dit een geslaagde dag geworden, op naar 2023! Deze dag is een mooi voorbeeld van maatschappelijke betrokkenheid, vrijwilligerswerk en sluit aan op één van de vijf pijlers van Limburg Paardensport: Educatie

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, JIM, HAS, Yuverta, hoefsmeden Marlon Schouren en Michael Janssen, KNHS regio Limburg, KNHS Ermelo, dierenartsen Ben Horsmans en Joyce Lageman, Soso Bixie Events, Rabobank, paardentandartsen Marcel Jacobs, Bart Versterre en Laurens Boessen, Havens, sportmassage Angelique Schreurs, Nico Schulpen, Jikke van Gerven, Fleur Castelijns, SMPM, KERNgezond en Stichting Reanimatie-estafette Limburg.