Dit jaar kun je voor het eerst voor de KNHS-opleidingen terecht in Weert op de terreinen van Van Horne Hippique! De opleidingen starten in september 2016. De data van de informatiebijeenkomsten, oefenavonden voor toelatingstesten en de data voor de toelatingstesten zijn inmiddels bekend en de inschrijving is geopend! In de brochure die je hier vindt, lees je welke cursussen wanneer precies van start gaan.

Een goede instructeur is goud waard. Ben jij een echt ‘paardenmens’ en wil je jouw kennis en ervaring overdragen? Word dan Instructeur Basissport of Instructeur Wedstrijdsport! Als voorbereiding op de instructeursopleiding kun je facultatief de vooropleiding (aspirant-instructeur) volgen. Heb je al een instructeursdiploma en veel ervaring met lesgeven? Dan kun je je ontwikkelen tot trainer en lesgeven op subtopniveau.

Informatiebijeenkomsten – Wil je eerst meer weten over de opleidingen? Wil je een advies over wat het beste bij jou past? Kom dan naar de informatiebijeenkomsten. Meld je aan via MijnKNHS.nl en selecteer de locatie van jouw keuze. Je kunt daar ook direct inschrijven.

Toelatingstest – Als je je inschrijft voor de opleiding die je wilt volgen, kun je aangeven op welke dag je de toelatingstest wilt doen. Als je het diploma Aspirant-instructeur hebt, hoef je alleen de praktische test Eigen Vaardigheid te doen. Bij de inschrijving kun je aangeven welke dag jouw voorkeur heeft.

Eerst oefenen voor de toelatingstest? – Wil je weten hoe de verschillende toetsen van de toelatingstest er uit zien? Kom dan naar de oefenavonden! Alle toetsen kun je een keer doen, je krijgt advies over hoe je je het beste kunt voorbereiden. Je kunt jouw instructeur vragen om mee te komen, zodat hij/zij je goed kan helpen. Meld je ook hiervoor aan via MijnKNHS.nl. Tijdens de oefenavond kom je met je paard naar de locatie. Je krijgt in een groep een voorbeeld toets “omgang , verzorging en praktische paardenkennis”, je maakt een proeftoets Voeding en gezondheid en je rijdt een proeftoets Eigen Vaardigheid.

Planning Weert

Informatiebijeenkomst          21 juni   19.30u – 21.00u

Oefenavond toelatingstest       4 juli    18.30u – 21.30u

Toelatingstesten                   18 en 22 augustus

Bron: Van Horne Hippique