Afgelopen dinsdag deden de deelnemers aan de verkorte KNHS-opleiding voor Aspirant Instructeurs theorie-examen. Er stonden twee onderdelen centraal. Ten eerste Voeding en gezondheid en ten tweede Omgang, verzorging en praktische paardenkennis. Met een slagingspercentage van maar liefst 98% (landelijk gemiddeld 60%), gaan de deelnemers nu verder met de voorbereidingen richting het praktijkexamen in januari.

Limburg Paardensport heeft dit opleidingstraject geïnitieerd in samenwerking met de KNHS en CITAVERDE College. Met als doel verbetering van het lesaanbod in de regio. Het gaat om een verkort opleidingstraject speciaal voor ruiters die minimaal Z-geklasseerd zijn in de disciplines springen of dressuur.

Henriëtte Smits, docente namens CITAVERDE College: “De studenten zijn goed gemotiveerd en waren goed voorbereid. De facultatieve dag met een hele praktische opzet die we speciaal aan het opleidingsprogramma hebben toegevoegd, is een waardevolle aanvulling gebleken ter voorbereiding op de toetsen. Deze is goed benut en dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Wij kijken uit naar het vervolg!