Er bestaan plannen om in Well een paardensportcentrum te ontwikkelen. Belangrijk onderdeel is de verplaatsing van Ruitersportcentrum Seurenheide.

Het centrum zou moeten verrijzen bij evenemententerrein ’t Knikkerven aan de Wezerweg en het doel is een accommodatie te realiseren die ruimte biedt aan alle disciplines binnen de paardensport. Het centrum zou moeten komen op een terrein van 25 hectare dat grenst aan de bestaande ruiter- en menroutes in nationaal park De Maasduinen.

Initiatiefnemers – Het plan komt van de rijverenigingen in de gemeente Bergen, Ruitersportcentrum Seurenheide en evenemententerrein ’t Knikkerven. Het wordt ondersteund door de stoeterijen Orchard en Droogstal in Wellerlooi, maar ook door instanties als Stichting Limburg Paardensport.

Onderzoek – De initiatiefnemers hebben de gemeente Bergen gevraagd bij te dragen aan een haalbaarheidsonderzoek. Burgemeester en Wethouders staan daar positief tegenover. Volgens het college is sprake van een ‘uniek concept’ dat ‘landelijke bekendheid kan verwerven’.

Bron: 1limburg