JIM mocht dit jaar 22.000 bezoekers verwelkomen, een stijging van 2.000! De stijgende lijn is ingezet. De positieve reacties in de media bevestigen dit en het doet ons zeer goed te zien dat het evenement een speciale plek heeft bij zovelen.

In een uitverkocht huis wist Maikel van der Vleuten op onnavolgbare wijze de hoofdrubriek, de Longines Trophy/Grote Prijs van Maastricht, te winnen. Net als vorig jaar, met hetzelfde paard, wist hij met een haast onmogelijke korte wending de strijd te beslissen. Maikel zei na afloop: “Voor mij was het duidelijk dat die korte wending de enige mogelijkheid was om de tijd van Timothy Hendrix te verbeteren. VDL Groep Sapphire B en Cedrick zijn twee hele snelle paarden.”

Timothy Hendrix moest als eerste van start in de barrage. Hij reed gewaagd en zette een hele snelle tijd neer die niemand scheen te kunnen kloppen totdat Maikel als laatste de ring in kwam. Timothy was blij met het resultaat: “als je mij gisteren zou hebben gezegd dat ik vandaag tweede zou worden, had ik ervoor getekend. Ik ben superblij met dit resultaat. Ik ben nog jong en krijg zeker nog een keer de kans in de komende jaren.” Timothy Hendrix wist op zondagmiddag voorafgaand aan de Grote Prijs van Maastricht al zijn tweede overwinning te boeken en wel in de MECC Prijs, een progressief met joker wedstrijd (1.40 m). Op vrijdag won hij al de openingswedstrijd met Cedrick en deze keer zadelde hij de 12-jarige KWPN ruin Very Nice (v. Cantos x Candillo) om met 44 punten in 38.24 seconden de eerste prijs in ontvangst te nemen.

Schitterende Jimmy ochtend: De tent werd afgebroken tijdens de Jimmy ochtend. Het was een geweldige ochtend voor jong en oud met snelle ritten in de Euregio ponyrubriek, nog snellere en spectaculaire stunts van de stuntpieten van Sinterklaas en natuurlijk de supersnelle, en soms eigenwijze, Shetlanders in de mini steeple-chase. Even hield het publiek de adem in……toen Sinterklaas moeite had met afstijgen. Het was duidelijk dat Sinterklaas toch een jaartje ouder wordt. Maar gelukkig bleef zijn paard Amerigo braaf stilstaan en kwam het allemaal goed. De Euregio springrubriek voor pony’s werd gewonnen door de 13-jarige Babs Kerkhoffs uit Kelpen met haar 11-jarige pony Purga z. Ze gingen foutloos over de finishlijn in 29.65 seconden. De tweede plaats ging naar Mel Thijssen uit Baarlo en Koka d’Almy (0-30.26). Mel is de dochter van Leon Thijssen die in 2007 en 2010 de Grote Prijs van Maastricht won. Op de derde plaats eindigde Saskia Drissen uit Helden met Angel (0-32.36).

JIM zal in 2015 georganiseerd worden van 30 oktober t/m 1 november, noteer het vast in uw agenda!