Zo’n 150 gasten uit het Limburgse bedrijfsleven, onderwijs en Limburgse overheden waren te gast op het Limburg Paardensport business-event tijdens het WK tweespannen in De Peelbergen.

Voorzitter Jan Janssen en manager Cissy Schuring praatten de gasten bij over de razendsnelle ontwikkelingen in de Limburgse paardensport en de ambitie richting 2030 om de mondiale hippische hotspot te worden.

Ken Ruysen en Marco Zeekaf blikten terug op en vooruit naar de snelle ontwikkelingen in Peelbergen Equestrian Centre, dat daarmee het kloppend hart vormt van de hippische wereld in Limburg met state of the art faciliteiten voor breedte- en topsport.

Timothy Hendrix en hotelier Rino Soeters spraken in gesprek met dagvoorzitter Sander Kleikers over de economische kansen voor het Limburgse bedrijfsleven bij grote mondiale evenementen als JIM en het WK, waar veel netwerkmogelijkheden zijn en groeikansen liggen.

Tot slot vertelden Europees Kampioen Vierspannen Bram Chardon en inmiddels opnieuw wereldkampioen tweespannen bij de pony’s Rodinde Rutjes over de mensport, die mede als gevolg van grote evenementen in Limburg als het WK zich razendsnel ontwikkelt.