Het jaarlijkse Concours Hippique van Rijvereniging Equinus uit Stramproy is met ongeveer 1000 deelnemende spring- en dressuurcombinaties een van de grootste paardensportevenementen van Limburg. Omdat het concours een week voor de Limburgse kampioenschappen plaatsvind zien veel deelnemers aan die kampioenschappen het Concours Hippique in Stramproy als de ideale generale repetitie. Het belooft dus weer een sterk deelnemersveld te worden.

Het concours begint op zaterdag 9 augustus met de ponyrubrieken. Voor de jonge ponyruiters wordt er een Bixiewedstrijd georganiseerd. Op zondag 10 augustus is het de beurt aan de paardencombinaties. Evenals vorig jaar staat er op zondag rond het middaguur een kür op muziek op het programma. Het belooft dus weer een mooi evenement te worden.

Het Concours Hippique wordt gehouden op het prachtige terrein van Bert Klaessen aan de Wisbroek in Stramproy. Er wordt een strodorp ingericht waar diverse kramen hun waren presenteren. Voor de jonge gasten is er een paardenspringkussen. De toegang en het parkeren is gratis.

Kijk hier voor meer informatie.