Afgelopen weekend is het paard Domino (Farmer x Ukato) onder ruiter Fried van Stiphout reservekampioen geworden in de klasse L-springen tijdens de Limburgse Kampioenschappen in Hingen. Fried van Stiphout is zeer te spreken over het springtalent en de bijzondere kwaliteiten van Domino.

Fried van Stiphout bracht het paard uit voor de Familie G. Peeters-Derikx in Egchel die eigenaar en fokker zijn van Domino. Domino komt uit dezelfde moeder Liberté als het paard Anyway II (Farmer x No Limit), dat eerder zeer succesvol was onder Robert Whitaker en Dennis Lynch. Anyway II loopt intussen in het 1.50-1.55 en wordt gereden door Sheik Ali Bin Khalid Al Thani. Afgelopen najaar won hij goud met het team van Qatar op de Asian Games. Momenteel loopt Anyway II zeer verdienstelijk in de Longines Global Champions Tour. Sinds januari liep hij reeds voor € 72.000,- aan prijzengeld bij elkaar alleen al in deze tour. Recent werd hij 2-e in Cannes en 5-e in Parijs in het CSI5*  1.50 m.

Enkele weken geleden is Charlie (Farmer x Ukato), een 2 jaar jongere broer van Anyway II uit dezelfde moederlijn (merrielijn 183, fokfamilie 439) verkocht naar Amerika. Dochter Angelique Peeters reed er al concoursen mee en de afgelopen maanden startte kleindochter Linda Peeters hem o.a. in Etten-Leur en Hulsberg in de eventing en bleef zijn talent bepaald niet onopgemerkt.

Op stal Peeters staan meer afstammingen uit de merrie Liberté. De moederlijn werd 40 jaar geleden gestart met de merrie Romy (Marlando x Millerole) geboren in 1975.  De huidige fokmerrie is ook een afstamming uit dezelfde moederlijn met No Limit als vader, evenals Anyway II.

De familie Peeters roemt de karakters en werkwillendheid van de nakomelingen van deze zeer succesvolle merrielijn. Ze springen gewoon altijd en zijn goudeerlijk.

De fokmerrie is wederom drachtig dus op Stal Peeters is het volgende talent alweer in aantocht.

Bron: Stal Peeters