De jaarlijkse Limburg Paardensport MeetUp tijdens Jumping Indoor Maastricht trok dit jaar een recordaantal bezoekers. 250 belanghebbenden in de Limburgse paardensportwereld kwamen af op de informatiebijeenkomst in het speciaal aangeklede Auditorium in het MECC in Maastricht.
Naast de uitreiking van de jaarlijkse paardensport-prijzen werden de bezoekers bijgepraat over de ontwikkelingen in de sector.
Voorzitter Jan Janssen benadrukte de kernwaarden van Limburg Paardensport aan de hand van ons beschilderde kunstwerk, het paard SPEER (Sport, Participatie, Economie, Educatie en Ruimte). Manager Cissy Schuring nam de aanwezigen, inclusief gedeputeerde Marc van Caldenberg, mee in de vele initiatieven die LP aanjaagt op al die terreinen.
Solange Hermans sprak over het grote succes van meer dan 10 jaar Bixie Events, waar veel kinderen voor het eerst op een speelse manier met onze sport in aanraking komen. Zo maakte de winnaar van de Talent Award, Kevin Holthuijsen, ook zijn eerste stapjes in de sport tijdens een Bixie-event van Solange.
Adrie van Oerle en Marieke Terpstra lichtten de Hippische Adviesgroep toe, waarin veel partner-organisaties van LP verenigd zijn om kennis te delen en vragen van bijvoorbeeld hippische ondernemers of verenigingen te beantwoorden. Zo is er in februari een kennisbijeenkomst gepland, waar iedereen verder kennis kan maken met de Hippische Adviesgroep.
Paulien Chardon, vrouw van topmenner IJsbrand en moeder van Bram, reikte de Topsport Award uit aan Rodinde Rutjens en sprak lovende woorden over de ontwikkelingen in Limburg in de afgelopen 13 jaar, sinds de start van het Limburgs Paardensportplan.
En tot slot kreeg Lei Linders de Oeuvre Award uit handen van Giel Polman van Limburg Marketing, voor zijn inzet voor de unieke 1600 kilometer ruiter- en menroutes door het Limburgse land. Alle bezoekers konden na afloop genieten van een mooie avond op JIM, met ondermeer de wereldbeker mennen.

Leave a Reply