“Een uniek centrum in Nederland waarmee we de paardensport in Europa naar een hoger niveau tillen”, zo omschrijft een van de initiatiefnemers Hay Verdellen het nieuwe Equestrian Centre de Peelbergen. Hay was ook initiatiefnemer van De Leistert in Roggel. De nieuwe hippische accommodatie in Gemeente Horst aan de Maas is bedoeld voor de regionale, nationale en internationale paardensport. Van de amateur tot aan de topsport. Het centrum voorziet in eerste instantie in de opleiding van sportpaarden, als ontmoetingscentrum voor handel in sportpaarden, het organiseren van wedstrijden op ieder niveau en de dagelijkse training van paarden en ruiters. De ambitie is om uit te groeien tot een wedstrijdpodium met Europese allure.

De voortgang – “De bouw van het centrum loopt perfect. De infra is iets naar achteren geschoven, maar gaat nu ook starten.” vertelt Hay. Voor wie de bouw van het centrum wil volgen is er een Facebook pagina waar geregeld foto’s op verschijnen. Een tijd terug zijn er vacatures uitgezet voor een exploitatiemanager en een facilitair beheerder. Beide vacatures zijn zo goed als rond. “Over de opening kunnen we helaas nog niets zeggen, we openen pas als het centrum helemaal klaar is” geeft Hay aan.

Een unieke locatie – Het centrum zal verschillende functies hebben als het uiteindelijk helemaal af is. De volgende fase zal zijn dat er vaste stallen gecreëerd worden om de paarden tijdens de internationale wedstrijden onderdak te bieden. De handelsstallen in de omgeving en ver daar buiten hebben de mogelijkheid om de hallen door de week op vaste tijden af te huren om hun paarden te trainen. Dit geldt voor de binnen- en buitenaccommodatie. Daarnaast wordt één keer in de week ´s avonds een oefenwedstrijd georganiseerd. 50 weekenden per jaar kunnen activiteiten of evenementen worden georganiseerd. Particulieren, bedrijven, verenigingen, iedereen heeft de mogelijkheid om dit te doen. Het prachtige centrum met drie grote binnenpistes, twee grote buitenpistes met ieder een aparte losrijpiste en verschillende binnenruimtes maken heel veel mogelijk. Dat mag in de breedste zin van het woord opgevat worden: regionale dressuur- en springwedstrijden, kampioenschappen, subtop wedstrijden, evenementen, vergaderingen, bijeenkomsten, alles wat je maar kunt bedenken.

Een uniek evenement op een unieke locatie – Waarom zou je een wedstrijd of evenement organiseren bij Equestrian Centre de Peelbergen? De accommodatie is natuurlijk van alle gemakken voorzien: binnenhallen, buitenpistes, maar ook genoeg parkeergelegenheid, een foyer, de techniek is geregeld én hulp vanuit het centrum zelf. Op basis van maatwerk worden afspraken gemaakt over het organiseren van een goed evenement en het gebruik van de faciliteiten en de catering.

Meer weten over deze nieuwe accommodatie? Of zelf een wedstrijd of evenement organiseren bij Equestrian Centre de Peelbergen? Neem dan gerust contact op met het centrum.