Afgelopen maandag zijn de deelnemers gearriveerd op het wereldkampioenschap tweespannen Limburg 2021 op de mooie terreinen van Grandorse in Kronenberg. Was er in 2020 nog de domper van het niet doorgaan van het WK 4span, nu staan alle lichten op groen om er een grandioos menspektakel van te maken met als lokale favorieten Carlo Vermeulen en Stan van Eijk.

Na 2 jaar voorbereiding zijn vanaf vorige week maar liefst 150 vrijwilligers aan de slag om het immens grote terrein in te richten en de internationale wereld te laten zien waar wij hier in Limburg toe in staat zijn. Afgelopen maandag werden de 100 deelnemers met 300 paarden uit 22 landen op Grandorse verwelkomt met een ‘pakketje gezond’ waaronder aardbeien en tomaten, wat kenmerkend is voor de Gezondste Regio!

Vandaag is het wereldkampioenschap officieel geopend door burgemeester Ryan Palmen met een landenparade gevolgd door een landenavond waarbij de landen elkaar trakteren op unieke gerechten uit hun eigen land. Na de veterinaire keuring van de paarden op woensdag gaat de wedstrijd donderdag van start met 2 dagen het onderdeel dressuur, op zaterdag de spectaculaire marathon en op zondag de spannende afsluitende vaardigheid.

Het thema van dit kampioenschap is ‘Connecting the World Horsewide’ met als doel de regio kennis te laten maken deze prachtige hippische sport. Door de organisatie van diverse side-events is er voor ieder wat wils. Op donderdagmiddag hebben zich 150 senioren aangemeld voor een educatieve trip over het terrein en op vrijdag komen zo’n 200-ondernemers uit de regio middels een gevarieerd programma kennis maken met alles wat hippisch en gastronomisch Limburg te bieden heeft. Zondag is de familiedag bij uitstek en daartoe kan het publiek op de LEF-proeverij, wat staat voor Liefde, Emotie en Food, kennis maken met  onze heerlijke streekproducten.  Voor de wandelaars is een Walk-Grandorse uitgezet en voor de kleinsten is er het wereldkampioenschap Bixie met ook nog eens 160 deelnemers en tal van speelmogelijkheden. Uiteraard worden de Covid-regels in acht genomen kijk voor oa het coronatoegangsbewijs op en alle verder informatie op  www.limburg2021.com