De primeur voor RV De Karwats: Op 7 en 8 november 2015 is het zover, dan vindt de eerste door een rijvereniging georganiseerde wedstrijd plaats op Equestrian Centre de Peelbergen (ECdP). RV De Karwats organiseert een springwedstrijd voor de klassen BB, B, L, M, Z, ZZ en 1.40m. Het is een selectiewedstrijd voor de kringen Midden- en Noord-Limburg en een selectie voor Jumping Amsterdam. Piet Keunen van De Karwats is erg enthousiast: “Wij vinden het geweldig dat wij deze primeur hebben. Wij hebben als bestuur altijd gezegd: zodra het mogelijk is willen wij graag onze wedstrijd organiseren op ECdP. Wij organiseren nu dus onze tweedaagse wedstrijd in beide wedstrijdhallen van het centrum. Dat wil zeggen dat we plaats hebben voor zo’n 1.200 combinaties in deze twee dagen.”

Marco Zeekaf van het ECdP vertelt: wij hebben lang gewacht op dit prachtige complex, maar nu is het zover klaar dat de eerste wedstrijden gepland staan. De puntjes moeten nog op de i gezet worden, de datum van de officiële opening is dus nog niet bekend. Maar dat wil niet zeggen dat de accommodatie niet al in gebruik kan worden genomen. De eerste wedstrijden vinden dit jaar nog plaats. RV De Karwats uit Blerick heeft de primeur, zij organiseren als eerste rijvereniging een wedstrijd op ECdP.

Aandacht voor de breedtesport – “Natuurlijk willen wij graag de topsport stimuleren, maar we hebben ook uitdrukkelijk aandacht voor de breedtesport. Verenigingen zijn zeer welkom om bij ons een wedstrijd te organiseren. De eerste wedstrijd staat gepland en we kijken uit naar deze primeur! Na deze eerste wedstrijd zullen vanzelf andere verenigingen volgen.” Aldus Marco Zeekaf. Het mooie en unieke aan ECdP is dat de accommodatie bestaat uit twee grote wedstrijdhallen en een grote losrijhal. Er kan dus één of twee dagen in één of twee rijhallen tegelijkertijd gereden worden.

De organisatie van een wedstrijd – Als een vereniging een wedstrijd wil organiseren bij ECdP zijn er verschillende mogelijkheden. Een vereniging kan er voor kiezen om de organisatie helemaal zelf te doen. Maar ECdP kan hier ook in faciliteren, de vereniging kan dan gebruik maken van het netwerk van het centrum. Het enige onderdeel wat altijd in het beheer van ECdP blijft is de horeca. Het centrum wil hiermee kwaliteit waarborgen en zal dit dus altijd zelf in de hand houden. Piet Keunen: “Wij zijn erg tevreden over de samenwerking. En het is gewoon een super accommodatie, waar aan alle details is gedacht. Wij kijken uit naar 7 en 8 november!”

Benieuwd naar het nieuwe complex? Kom dan gerust een kijkje nemen op 7 en 8 november. Als vereniging interesse in het organiseren van een wedstrijd? Neem dan gerust eens contact op om de mogelijkheden door te spreken.