Een aantal hippische ondernemers voegt de daad bij het woord en investeert in een zelf ontwikkeld, nog te bouwen, trainings-, handels en sportcentrum met breedtesportfaciliteiten in de gemeente Horst aan de Maas. Uniek is het te noemen dat ‘concullega’s’ samen participeren. Dit onderstreept de noodzaak en het belang van een hippisch centrum in de regio. ‘Met de sluiting van De Leistert enkele jaren geleden is het gemis van een internationaal hippisch centrum groot. Een onafhankelijk centrum is voor de sector van groot belang om in de paardensport en –handel te kunnen concurreren met België en Duitsland’ aldus Rob Ehrens, bondscoach Nederlandse springruiters.

In totaal dient er vier miljoen euro te worden gegenereerd uit de markt. Bestuurslid Marco Zeekaf, die samen met bestuurslid Peter Joosten verantwoordelijk is voor de financiën, heeft er vertrouwen in dat dit gaat lukken. ‘Een Europees centrum van dit formaat heeft toegevoegde waarde voor alle individuele hippische ondernemers in Zuidoost Nederland. Onze ambitie is hier hét podium te worden voor de hippische sport en handel binnen Europa, waar alle disciplines elkaar ontmoeten en optimaal worden gefaciliteerd. Er ligt een gedegen businessplan aan ten grondslag en wij zijn ervan overtuigd dat wij in Horst een rendabel centrum gaan realiseren’ aldus Zeekaf.

Momenteel wordt er in binnen- en buitenland nog met een groot aantal potentiële investeerders gesproken. Het bestuur van Equestrian Centre de Peelbergen hoopt de namen op korte termijn te kunnen presenteren. Naar verwachting is het centrum eind 2014 gereed. Het hippisch ontwikkel-gebied, waar het Equestrian Centre onderdeel van is, wordt 14 hectare groot, krijgt drie rijhallen en buiten een derbyterrein en twee buitenpistes, waar zowel topsporters als breedtesporters gebruik van kunnen maken. Het is daarmee geschikt voor handel, topsport, recreatie en de organisatie van internationale wedstrijden.