In de imposante Albert Vahle Halle in Aachen, werden 26 november 2019 de finales van de Euro Dressuur Cup verreden. 12 Nederlandse deelnemers traden binnen en hielden de Nederlandse eer hoog in deze unieke internationale competitie.

“De kans om als amateur op deze locaties te mogen rijden in een internationaal deelnemersveld, is niet alleen heel leuk maar geeft ons als ruiters ook eens de kans om over de grens te kijken!” aldus de winnares van de Euro 1 finale, Julie Jansen. Julie wist met haar paard Indian Times de finale overtuigend te winnen met een dikke 73% score.

Tijdens de Euro Dressuur Cup rijden ruiters en amazones uit Duitsland, Nederland en België tegen elkaar in 3 selecties en een afsluitende finale. “In elk land wordt 1 selectie verreden, dat maakt het interessant om deel te nemen voor deelnemers uit alle 3 de landen. Extra speciaal dat de finale dit jaar op de toch wel heilige bodem van Aachen plaatsvond! Ook voor de deelnemers is het even spannend hoe de paarden reageren in een entourage als deze” vertelt Fons VanStipelen, de organisator vanuit België.

De uitdaging voor de organisatie, om met 3 verschillende federaties een competitie op te zetten waar iedereen mee uit de voeten kan, is volgens Julie Jansen perfect verlopen. “Als deelnemer kan ik alleen maar enthousiast terugkijken op de hele competitie! Top accommodaties, top organisatie & een hele leuke sfeer!” 

De top 3 van de finale EURO 1 (vergelijkbaar met Nederlands L1 niveau):

  1. (NL) Julie Jansen – Indian Times
  2. (NL) Carmen Daemen – Jack Sparrow
  3. (GER) Hannah Schreinemachers – Sea Cloud

De top 3 van de finale EURO 2 (vergelijkbaar met Nederlands M1 niveau):

  1. (BEL) Minke Boch – Tigo
  2. (NL) Sanne Paulissen – In de Bream’s Ipache
  3. (NL) Dayenne Souren – Guilty Pleasure

De top 3 van de finale EURO 3 (vergelijkbaar met Nederlands Z1 niveau):

  1. (BEL) Amber Geens – Extravagante vd Kempenhoeve
  2. (NL) Sharon Bastian – Dinde RDS
  3. (GER) Franziska Schulz – Flavour 5

De Euro Dressuur Cup wordt ondersteund door de Stichting Limburg Paardensport, het betreft een gezamenlijk initiatief met Duitsland en België en van belang voor de groei en ontwikkeling van de breedtesport in de grensregio.