Afgelopen weekend vond de jaarlijkse eventingwedstrijd plaats in Castenray, genaamd ‘Hippisch Festijn Limburg cross-country’. Paardensport en heerlijk weer, alle ingrediënten die nodig zijn voor een geweldig weekend! Pieter van Dreumel is voorzitter en eventing director van de wedstrijd: “De wedstrijd is op rolletjes verlopen. Het weekend en het weer waren fantastisch!”

My first eventing – Er vonden dit weekend ook twee trainingen plaats. De ideale gelegenheid voor de beginnende ruiter om eens kennis te maken met deze tak van de paardensport. Op donderdag vond de eerste crosstraining plaats, gegeven door Fried van Stiphout. Ook op zaterdag vond er een crosstraining plaats, maar dan voor de jongste ruiters. Deze kleine paardenliefhebbers mochten onder begeleiding van Laura Hoogeveen ook een echt crossparcours rijden. Beide trainingen lieten de deelnemers op een toegankelijke manier proeven van de cross.

De wedstrijd – Vrijdag, zaterdag en zondag waren de wedstrijddagen. Hier werden verschillende niveaus verreden op nationaal en internationaal niveau. Op nationaal niveau konden de pony’s en paarden meedoen in de klassen B/L/M. Internationaal werden de niveaus CCI* en CIC* verreden. Deelnemers uit Nederland, België, Duitsland en zelfs Denemarken verschenen aan de start.

Zondag familiedag – Op zondag werd er ’s middags een showprogramma gepresenteerd. Hier vonden verschillende demonstraties plaats, van onder andere: Phaidra Friezencarrousel, voltigegroep de Wittegheit, westernriding, schapen drijven, kür op muziek en vrijheidsdressuur. Daarnaast was er een kinderboerderij aanwezig en konden er huifkartochten en ponyritjes worden gemaakt. “Zo was er deze dag voor iedereen, van jong tot oud, met of zonder paardensport ervaring, iets te beleven.” vertelt Pieter.

Ambitie voor de toekomst – “Dit was het laatste jaar dat we onze wedstrijd in Castenray hebben georganiseerd. Het komend jaar hebben we niet meer alle grond die we nu wel hebben, dus dan lukt het ons niet om aan alle cross lengten te voldoen. Vanaf volgend jaar zal de wedstrijd plaats vinden in de hippische evenementenzone De Peelbergen. Wij werken samen met Equestrian Centre De Peelbergen, de organisatie van de Internationale Menwedstrijden Horst aan de Maas, de Stichting Ruiterbelangen Sevenum en de gemeente Horst aan de Maas aan de realisatie van een evenementenzone waar wij de toekomst van onze evenementen kunnen borgen en elkaar kunnen versterken. Pieter vertelt verder over de ambitie die ze hebben voor de toekomst: “Komend jaar willen we een lange en korte 1-ster cross en een korte 2-ster cross gaan organiseren. En wellicht ook een 2-ster cross voor de pony’s.” Dat belooft veel moois voor volgend jaar!