Zo’n 50 gasten, onder wie gedeputeerde Jasper Kuntzelaers, statenleden, raadsleden en partners van Limburg Paardensport woonden afgelopen donderdag onze bijeenkomst “Samen succesvol in de regio” bij. In de Trophy Club van JPM International in Kessel werden de gasten bijgepraat over actuele ontwikkelingen in de paardensector.

Zo sprak Martijn Vervaet namens de gemeente Peel en Maas over de transitie van het buitengebied. Door nadrukkelijk te kiezen voor de paardensport is de aantrekkingskracht enorm toegenomen: “En waar agrariërs mogelijk stoppen, ontstaat er ruimte voor nieuwe kwalitatieve bedrijven in de paardensport. Goed voor de omgeving, goed tegen leegstand en criminaliteit. En met de keten daarachter profiteert de hele gemeenschap mee”.

Manager Cissy Schuring belichtte belangrijke pijlers van Limburg Paardensport, samengevat in SPEER, met aandacht voor Sport, Participatie, Economie, Educatie en Ruimte. Met specifieke aandacht voor de breedtesport, grensoverschrijdende samenwerking en economische impulsen voor de regio.

Janou Hendrix, Michel Hendrix en Timothy Hendrix spraken over de enorme ontwikkelingen rondom het hoogwaardige driesterrentoernooi JPM International. “Dit is goed voor de hele regio, we zijn trots dat internationale toppers hierheen willen komen. En we willen dat iedereen hier kan profiteren”.

Oud-Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam inspireerde de gasten met zijn succesvolle carrièreverhaal, met als hoogtepunt de Olympische titel in 2000. Hij sprak ook zijn bewondering uit voor de ontwikkelingen in Limburg: “Ik kom ook uit een echte paardenregio, in het oosten van het land. Maar ik moet bekennen dat Limburg ons inmiddels al lang heeft ingehaald. Prachtig om te zien hoe de sector zich hier internationaal heeft ontwikkeld”.

Voorzitter Jan Janssen vatte de sessie aan het einde samen en benadrukte het belang van samenwerking. “Wij zijn niet zomaar de paardenregio van Europa geworden, dat kan alleen als iedereen daarin samenwerkt. De sector, de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs. Samen maken we van Limburg dé mondiale hippische hotspot”.

Photo credits: Wil Smeets Photography

Leave a Reply