Op vrijdag 7 november vond er een sponsorbijeenkomst plaats bij HAVENS Diervoeders in Maashees. In het kader van ‘de krachten bundelen’ en ‘samen staan we sterk’ werd deze bijeenkomst georganiseerd door drie organisaties: Internationale menwedstrijden Horst, Eventing Castenray en Ruiterfestijn Meerlo. Het doel van de bijeenkomst was de paardensport in Noord-Limburg breder op de kaart zetten.

Tijdens de bijeenkomst spraken de aanwezigen over het belang van de paardensport in Nederland en in het bijzonder in Limburg. Nico Rijnbende, sinds kort voorzitter van Internationale Menwedstrijden Horst, vertelt: “Limburg excelleert in paardensport, dat was het centrale thema. We laten zien hoe krachtig Limburg is op het gebied van paardensport en hoeveel ontwikkelingen er gaande zijn. Er zijn vele nieuwe initiatieven genomen, kijk bijvoorbeeld naar Equestrian Centre De Peelbergen.” Ook de Provincie Limburg heeft aangegeven dat zij twee speerpunten hebben op sportgebied, daar is de paardensport er één van. De behaalde medailles op de Wereldruiterspelen zijn bijna allemaal gehaald met Limburgse bondscoaches. De Limburgse bondscoach Rob Erens en enige Brabantse bondscoach Martin Lips waren ook aanwezig bij de bijeenkomst.

HAVENS Diervoeders levert in 55 landen wereldwijd hun professionele diervoeders, niet alleen voor de paardensport. De ruim 80 aanwezigen tijdens de bijeenkomst kregen een kijkje achter de schermen bij het bedrijf. Ook Havens directeur Joris Kaanen erkent dat Limburg erg actief is op het gebied van de paardensport. De paardensport leeft, zeker in het Limburgse land.

Ook de Internationale Menwedstrijden dragen hun steentje bij in de ontwikkeling van de paardensport in Limburg. Nico Rijnbende: “Ik zie de toekomst van de paardensport in Limburg heel positief en ik denk dat we goud in handen hebben. Mijn droom is het organiseren van de Wereldruiterspelen in Nederland, in Limburg wel te verstaan. We willen als provincie graag de paardensport breder wegzetten in de breedtesport. Ten slotte is de jeugd ook een belangrijk punt, de jeugd is onze toekomst. Daarom organiseren wij bijvoorbeeld op 30 november een pony spektakel doedag zodat kinderen kunnen kennismaken met de mensport.”

Kijk hier voor meer informatie over de pony spektakel doedag.