Afgelopen najaar zijn de klassen 5 en 7 van basisschool St.Stefanus in Wijnandsrade voor een kennismakingsdag met de paardensport op stal geweest bij Hagenbeck stables.

De kinderen kregen een afwisselend programma met een rondleiding door de stallen, paardrijden en natuurlijk mocht een verzorging van de paarden ook niet ontbreken.

Voordat de kinderen op locatie kwamen, hebben zij op school in de klas al ter voorbereiding een toelichting van Ger Hameleers namens Hagenbeck Stables gehad.

Na afloop van deze geslaagde en zonovergoten dag hebben alle kinderen een certificaat ontvangen voor hun deelname aan deze kennismakingsdag in het kader van Go for Gold Kids Paardensport.

Door middel van een cadeaubon konden de enthousiaste kinderen gelijk starten met paardrijden bij Hagenbeck Stables.

Go for Gold Kids Paardensport is een initiatief van Limburg Paardensport in samenwerking met de KNHS en FNRS en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg. Kinderen op basisscholen kunnen via dit project op een laagdrempelige manier kennismaken met de paardensport. Meer weten? Neem dan contact met ons op via [email protected].