De afgelopen maanden hebben vele activiteiten plaatsgevonden in het kader van Go for Gold kids, allemaal bedoeld om kinderen kennis te laten maken met de paardensport. Dit tijdens speciale programma’s op manegebedrijven maar ook bijvoorbeeld tijdens een samengestelde Wedstrijd met de mogelijkheid tot het rijden van een heus speciaal mini Go For Gold kids cross parcours. Onderdeel van de meeste activiteiten was ook een meet en greet met een jonge (lokale) topsporter uit het topsportprogramma. Erg indrukwekkend om iemand vragen te mogen stellen die maar een paar jaar ouder is en al zoveel bereikt heeft in deze sport!

Door Manege Cadier en Keer werd een open dag georganiseerd met een compleet dagprogramma en diverse activiteiten variërend van een puzzeltocht tot demonstraties en zelf ponyrijden. Het aantal deelnemende kinderen was groot dus het was een behoorlijke organisatie. Dit is door de manege super opgepakt en daardoor een groot succes geworden. Tussen de activiteiten door konden de kinderen hun lunch nuttigen in de speciale Olympic bus van Topsport Limburg waar ze even konden bijkomen van alle nieuwe indrukken. Als afsluiting van deze open dag kwam zelfs de mascotte van Topsport Limburg waarmee een mooie groepsfoto werd gemaakt.

Voor veel kinderen waren deze bezoeken een eerste kennismaking met de paarden(sport). Het enthousiasme van de kids was erorm. Zelfs bij een enkeling die stoer zei geen interesse te hebben in deze sport, viel evengoed tijdens het vragenrondje nog een interessante vraag in. Alle kinderen die op de maneges zijn geweest ontvingen een certificaat van deelname en een goodybag met een cadeaubon waarmee zij voor €15,- vijf kennismakingslessen kunnen volgen om zo te ontdekken of de paardensport hun nieuwe sport zou kunnen worden. Inmiddels zijn er bij diverse maneges al kennismakingslessen opgestart.

De docenten waren ook zeer te spreken over de activiteiten. Veel kinderen komen volgens de docenten echt te weinig buitenshuis en deze activiteiten waren dan ook erg welkom om de kinderen geïnteresseerd te krijgen voor deze prachtige sport. Tevens zagen de docenten de kennismaking als een geweldige kans voor kinderen waarvan de ouders financieel moeilijk zitten. De docenten waren dan ook zeer dankbaar voor deze ervaring.

Go for Gold Kids Paardensport is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg, de KNHS en de FNRS en bedoeld om meer kinderen aan het bewegen en sporten te krijgen. Komend najaar zullen nog een aantal activiteiten worden georganiseerd.