Gedreven en gezellig, dat kenmerkte de eerste sessie van de Masterclass ‘Hippisch Ondernemerschap Handels- en trainingsstallen in Limburg’. Op dinsdag 9 september was deelnemer Björn van Kessel van Hengstenhouderij en dressuurstal De IJzeren Man in Weert gastheer voor de overige 7 deelnemers. Tijdens iedere sessie wordt een ander bedrijf bezocht.

De eerste sessie stond in het teken van risicomanagement. Onder leiding van Peter Scheer van HAS Kennistransfer & Bedrijfsopleidingen werden de deelnemers door een interactief dagprogramma geleid. Jack Oomen van Hippo Zorg gaf een korte inleiding die leidde tot interessante discussies.

De ondernemers vonden de eerste sessie nuttig en inspirerend. Dat bleek uit de gezamenlijke evaluatie aan het eind van de dag. “De discussies vond ik heel leerzaam, dat wil ik de volgende keer weer doen!” aldus één van de ondernemers. De volgende sessie staat in het teken van in- en verkoop. De ondernemers gaan dan ook verder met het werken aan hun verbeterplan.

Het doel van de Masterclass is jonge ondernemers te ondersteunen in het verder verbeteren van hun bedrijf. De Masterclass staat voor een unieke, praktische aanpak waarbij bedrijfsontwikkeling door kennisdeling en netwerken centraal staat. De deelnemers die aan alle sessies hebben deelgenomen ontvangen een certificaat op het afsluitende mini-symposium tijdens Jumping Indoor Maastricht.

De Masterclass is een initiatief van Stichting Limburg Paardensport in samenwerking met de LLTB Vakgroep Paardenhouderij en wordt mede mogelijk gemaakt door de Kamer van Koophandel.

Op de foto van links naar rechts: Henk Ebbers; Santino Hagenbeck; Peter Scheer; Twan Vullers; Anne-marie Poels; Willemijn Poels; Aniek Poels; Michel Hendrix en Björn van Kessel.