Gouverneur Theo Bovens is bezig met een kennismakingstour met de nieuwe Limburgse Statenleden en gaat daarvoor bij hen persoonlijk op bezoek. Dat was de reden dat hij op 6 oktober jl. te gast was bij Rudy Tegels, sinds maart dit jaar lid van de Provinciale Staten en liefhebber van de paardensport. Rudy koos ervoor de ontwikkelingen in de paardensport in Limburg aan dit bezoek te koppelen.

Om de Gouverneur nader kennis te laten maken met de paardensport werd er een bezoek gebracht aan het Equestrian Centre De Peelbergen (ECdP) in Kronenberg. Daar werd door de initiatiefnemers allereerst een presentatie verzorgd in het bijzijn van diverse bestuurders van paardensportverenigingen en hippische evenementen in de regio. Vervolgens was er een rondleiding door het indrukwekkende nieuwe complex. Daarna heeft Cissy Schuring, Manager Limburg Paardensport, verteld over de vele ontwikkelingen in de paardensport in Limburg.

Na de presentaties werd een bezoek gebracht aan de dressuurstal van Inge Coenen. Daar kreeg de Gouverneur een rondleiding over het bedrijf en werd hij door Adrie van Oerle namens KWPN Limburg bijgepraat over de ontwikkelingen in de sportpaardenfokkerij en het belang van de fokkerij voor de sport. Het bezoek werd afgesloten met een clinic door Inge aan één van haar leerlingen.

Op de koets ging het vervolgens verder naar Herberg de Lindehoeve, waar de kennismakingsbezoek met Rudy Tegels werd afgesloten. Het bezoek was zeer geslaagd en de Gouverneur was onder de indruk van de ontwikkelingen in de paardensport en het belang van de paardensport voor de provincie Limburg.