Stal Hendrix heeft de KWPN-hengst Bustique (Indoctro x Grannus) verkocht. Hij zal zijn carrière voortzetten in Amerika onder zijn nieuwe amazone Kelly Tropin.

De afgelopen vijf jaar heeft Michel Hendrix de hengst opgeleid tot Grand Prix-niveau. De negenjarige dekhengst is altijd één van de favorieten van Stal Hendrix geweest.

De Indoctro-zoon heeft een aantal zeer fraaie successen geboekt. Zo won hij de reservetitel op de KWPN-hengstenkeuring, werd hij goedgekeurd met 81 punten en won hij de eerste hengstencompetitie waaraan hij deelnam. In 2014 werd Bustique tweede tijdens de VHO trofee en behaalde hij een reeks van internationale klasseringen op 1.50m niveau. In februari van dit jaar liet de hengst zich wederom goed zien. Hij werd vierde in de Grote Prijs tijdens de KWPN Hengstenkeuring.

Als vaderdier laat Bustique ook van zich horen. Zijn nakomelingen zijn in trek, want in 2011 was zijn zoon Game Boy K (Bustique x G. Ramiro Z) met 19.000 euro het duurst verkochte veulen tijdens de Limburgse Veulenveiling in Weert. In 2013 werd zijn dochter Footloose (Bustique x Concorde) kampioen bij de 3-jarige springmerries.

Bustique zal niet ter dekking gesteld worden in Amerika. Wel heeft Stal Hendrix nog diepvriessperma van deze hengst ter beschikking.

Bron: Stal Hendrix