Op het prachtige ruiterterrein de Kasteelse Bossen in Horst aan de Maas werd op 14 juni de 2e Limburgse Bixiedag georganiseerd. De hele dag door werden dressuur- en springproeven verreden door de kinderen. Het thema van de dag was western, iedereen mocht de hele dag verkleed in het thema ponyrijden.

Een aantal kinderen had zich opgegeven voor een les van een topinstructeur. Zoals een dressuurles verzorgd door Mandy Cornelissen, een crossles verzorgd door Fried van Stiphout of een springles verzorgd door Johan Bergs. Mara Munten organiseerde een obstakeltraining voor de kinderen.

De kinderen Amber Kuunders en Raiza Hendrix reden een mooie Pas de deux op muziek. Gedurende de hele dag konden kinderen kennismaken met de ponysport, door bijvoorbeeld een ritje te maken op een pony van Manege in Draf. Manege in Draf organiseert onder andere op de locatie van Manege Hegelsom paardrijden voor mensen met een beperking.

Bij de Olympic bus van Topsport Limburg konden de kinderen een quiz met vragen over Limburgse topsporters spelen. Er was een schminckhoek en er kon een ritje over het terrein worden gemaakt in een huifkar.

Tijdens de ponyversierwedstrijd werd gestreden om de mooist versierde combinatie. Daarna was er nog een ouder-kind spel dat voor veel hilariteit zorgde. De KNHS Regio Limburg kijkt terug op een zeer geslaagde Bixiedag georganiseerd door de ponyclub uit Horst en vele vrijwilligers uit de regio.