In maart werd door Hagenbeck Stables in Nuth een jeugdworkshop georganiseerd. Een unieke manier voor kinderen om kennis te maken met bijzondere disciplines in de westernsport: cutting en working cowhorse. Bij Hagenbeck Stables kun je ook terecht voor de disciplines reining, trail, pleasure en horsemanship. Zij trainen paarden en ruiters die willen kennismaken met de sport maar bieden ook trainingen op maat zoals bijvoorbeeld op elk gewenst wedstrijd niveau.

Santino Hagenbeck (foto) heeft reeds diverse nationale en internationale kampioenstitels behaald. In het paasweekend kwam hij in Tsjechië aan de start op een internationale wedstrijd in de discipline cutting. Met HS Sonitas Smart Lena behaalde hij de eerste plaats in de open klasse NCHA. Ook wonnen zij de Royal Bavarian Cutting Club open klasse. Emiel Paulssen (Vaesrade) werd met zijn paard Hickory Reno tweede in de Non-pro klasse en Tanya Akin (Kerkrade) behaalde de vierde plaats in de amateurklasse met haar paard HS Sonitas Smart Lena. Emiel Paulssen en Tanya Akin zijn beiden pupillen van Santino Hagenbeck.

Medio mei kwam de 15-jarige winnares van de in maart georganiseerde jeugdworkshop voor het eerst aan de start in Duitsland. Sophie van Eijk (Nuth) werd 2e in de jeugdklasse met het paard Hickory Reno dat beschikbaar werd gesteld door Emiel Paulssen. Kijk hier voor een impressie van de door de Limburgers verreden wedstrijd in Tsjechië.