Een delegatie van topondernemers uit de regio reist begin maart 2020 naar Florida. Limburg ontwikkelt zich als een van de mondiale hotspots en heeft volgend jaar Limburg2020, het WK 4-spannen, op de agenda staan. De verschillende partijen willen dit graag uitdragen en gezamenlijk meer business, podium en verbinding voor nieuwe ontwikkelingen initiëren.

In navolging op de handelsmissie die september vorig jaar naar de Wereld Ruiterspelen in Tryon (USA) is georganiseerd, staan nu centraal het Palm Beach International Equestrian Center en het in aanbouw zijnde World Equestrian Centre in Ocala.

Florida vormt het Amerikaanse walhalla van de paardensport. Jaarlijks vindt in Wellington in de periode van januari tot en met eind maart het Winter Equestrian Festival (WEF) Wellington plaats. Topruiters en amateurs uit allerlei andere staten en landen komen daar dan naartoe om te genieten van het weer en de vele wedstrijden in disciplines als springen, dressuur, polo en hunter-equitation.

De regio lijkt speciaal ontworpen voor de paardensport en heeft plek voor maar liefst 1.500 paarden. Er zijn naar verluid honderden buitensporige winterverblijven met via speciale ruiterpaden goede ontsluiting naar de wedstrijdterreinen. In maart zal de aanbouw van het World Equestrian Centre in Ocala zo goed als gereed zijn.

In deze periode van het jaar is de regio volledig bezet, dan is het klimaat goed. Dit biedt uitgelezen kansen om nieuwe contacten te leggen en uit te bouwen evenals voor samenwerking, zakendoen en het opdoen van inspiratie en nieuwe kennis. Het programma bevat collectieve netwerkevents zoals bedrijfsbezoeken, interactieve sessies, gezamenlijk bezoek van sportwedstrijden en een business diner.

Deze handelsmissie wordt georganiseerd door de Stichting Limburg Paardensport.