Best Western Driving Event Heijenrath 2014 is geslaagd. Drie dagen lang streden zo’n 80 menners uit acht landen in de diversen klassen om de hoogste eer. Maar de grootste winnaar was de organisatie van het menevenement in het Limburgse land dat dit jaar voor het eerst een internationaal karakter kende voor de ponyrubrieken. Met zuidelijk elan werd door talloze vrijwilligers een mooie wedstrijd neergezet dat de komende jaren uit kan groeien tot een topper binnen de ponysport.

De weergoden waren Limburg niet echt goed gezind. In de aanloop naar de wedstrijd viel er meer regen in twee dagen dan normaal gesproken in een maand. Met man en macht werden de stallen droog gemaakt, het deelnemersterrein werd zo goed mogelijk begaanbaar gemaakt. De dressuurvelden bleven top en tijdens de wedstrijddagen zelf droogde het terrein vlot ondanks de buitjes op zondag.

De meeste aandacht ging naar de ponyrubrieken. Bij de pony-enkelspannen was de regerend wereldkampioen Martin Hölle uit Hongarije heer en meester in zowel dressuur als vaardigheid maar de jongeling trok zich terug voor de marathon en de strijd lag weer helemaal open. Marissa Schuiling trok uiteindelijk de overwinning knap naar zich toe voor Tonnie Cazemier en Els Broekman.

Ook bij de ponyvierspannen was het Nederland die de boventoon voerde. Tweevoudig wereldkampioen Bram Chardon startte voor het eerst dit seizoen zijn Welsh-ponies, won de dressuur en de marathon en twee balletjes in de vaardigheid brachten zijn eindoverwinning niet in gevaar. De Belgische Tinne Bax werd tweede, op gepaste afstand gevolgd door Joey van der Ham.
Stefan Bosch uit Oostenrijk won bij de ponytweespannen. Rodinde Rutjens reed gedegen naar een tweede plek en bleef op haar beurt Jans Manting nipt voor.

Bron: Hoefnet. Kijk hier voor meer informatie.