Zaterdag 20 en zondag 21 juni aanstaande staan de terreinen rondom Manege De Vosberg, Ninnesweg 176 te Panningen twee dagen helemaal in het teken van de paardensport.

Tijdens het weekend heeft de zaterdag en de zondag een vol programma. Van de ponyklasse A Beginners in de dressuur tot de klasse ZZ-Licht dressuur van de paarden. Bij het springen van de klasse A Beginners waar het parcours op een hoogte van 50 cm ligt, tot de klasse ZZ bij het springen van de paarden waar de balken tot een hoogte van 1.35 meter worden gelegd.

Programma zaterdag

B, L, M, Z en ZZ springen voor de paarden en dressuur B, L1, L2, M1 en M2. Alle ruiters kunnen twee dressuurproeven rijden.

Programma zondag

Pony’s dressuur en springen alle klassen van AB tot en met DE-ZZ. Paarden springen BB, B en L. Paarden Dressuur Z1, Z2 en ZZ-Licht. De tweede proef bij deze hoogste klassen in de dressuur mogen de kür op muziek rijden.

Na een test tijdens de indoorwedstrijden eind 2014, is ook gekozen voor het online inschrijf- en verwerkingsprogramma www.concours.nl tijdens dit drukke weekend. Vorige week is nog een nieuwe wifi-installatie geïmplementeerd, aldus Peter Jaspers, bestuurslid van PSV De Cavaliers in Helden. Mooi dat deze wedstrijd ook online te volgen is. Al is het live volgen van de wedstrijden uiteraard veel spannender.

Het wordt een divers en uitgebreid programma, voor deelnemers van jong tot oud, in alle klassen. Dit is laatste wedstrijd voor kring Midden-Limburg om geselecteerd te kunnen worden voor de regiokampioenschappen van dit seizoen, welke in augustus worden verreden. Aan start zullen ook diverse topruiters verschijnen, ook uit de regio Peel en Maas. Daarnaast komen zowel de allerjongste ponyruiters als de leden met al vele jaren ervaring aan de start.

Iedereen is van harte uitgenodigd om alle lokale favorieten aan te komen moedigen. De entree is tijdens het hele weekend gratis.

De startlijsten voor het weekend zijn te vinden op: www.concours.nl onder ‘Helden’. Het evenement is te volgen via de Facebookpagina ‘cavaliershelden’.

Bron: Heldense Ruiterdagen