De KNHS wil paardensporters actiever betrekken bij de ontwikkeling van de paardensport in Nederland. De Ledenraad heeft daartoe medio februari groen licht gegeven voor het zetten van de volgende stappen om de bond en de paardensporter nog meer tot elkaar te brengen.

Wat gaat er de komende tijd gebeuren? Er worden fora opgericht waarin betrokken paardensporters – ‘mensen met beide voeten in de klei’ – zitten die samen met medewerkers van het KNHS-kantoor gaan zorgen voor veilige, welzijnsvriendelijke maar vooral leuke paardensport.

Belangrijk voor elke paardensporter die de toekomst van de sport mee wil bepalen: in april begint de KNHS de actieve werving van forumleden. De recreatiesport en het buitenrijden krijgen in deze fora een belangrijke rol. De recreatieve paardensporter krijgt in de nieuwe structuur een belangrijke stem in het recreatiesportforum, dat bestaat uit elf regionale vertegenwoordigers die ook deel uitmaken van het regiobestuur. Deze vertegenwoordigers worden digitaal gekozen.

Om dit zo optimaal mogelijk te kunnen laten verlopen nam de Ledenraad het advies over om deze verkiezing in het voorjaar van 2015 digitaal plaats te laten vinden. Alle KNHS-leden stemmen hierbij mee. Tot die tijd worden ad-interim vertegenwoordigers aangesteld die zitting nemen in het forum en het regiobestuur. De verkiezing van de regio-voorzitter gaat in het vervolg ook digitaal. De Ledenraad ging er mee akkoord om dit vanaf komend najaar te doen.

Voor de komende tijd heeft het vinden van de enthousiaste personen voor de nieuwe rollen in de fora en de besturen een hoge prioriteit. Er wordt gezocht naar frisse mensen die enthousiast samen met de KNHS en de regio de sport in hun discipline willen laten groeien. Kijk hier voor meer informatie.