Van 7 tot en met 10 mei wordt Hippisch Festijn Limburg georganiseerd aan de Oosterbosweg in Castenray. Naast spannende internationale sport tijdens de cross-country op zaterdag en zondag is er vooral op zaterdag en zondag ook van alles te doen voor de jeugd. Kinderen kunnen ponyrijden, er is een springkussen en er worden bijvoorbeeld verschillende demonstraties verzorgd. Speciaal voor de jongste ruitertjes is er op zaterdag een Bixie-wedstrijd.

In het weekend worden de Limburgse kampioenschappen voor de ponyruiters verreden en op vrijdag zijn er al enkele nationale wedstrijden voor pony’s en paarden. Net als voorgaande jaren zijn er voorafgaand aan het evenement (dit jaar op donderdag) crosstrainingen.

Alle dagen staat er een 4×4 experience brug op het hoofdterrein waar met een Landrover overheen gereden kan worden. Onder leiding van een instructeur kan de brug genomen worden, waarbij op de steilst mogelijke wijze wordt opgereden en afgereden. Door een ritje in de Landrover te maken draag je bij aan het goede doel KidzBase.

KidzBase wordt ondersteund door Hippisch Festijn Limburg. KidzBase is een stichting die zich inzet om kinderen die door een verstoorde thuissituatie niet meer kunnen opgroeien in het eigen gezin te ondersteunen en hen een onvergetelijke dag te bezorgen. Door kleinschalige projecten geeft de stichting meer kleur aan het leven van de kinderen. Kijk hier voor meer informatie over KidzBase.

Vrijdag 8 mei ontvangt Hippisch Festijn Limburg KidzBase met een groep kinderen. Zij krijgen een speciaal programma aangeboden met bijvoorbeeld ponyrijden en een rondleiding door de stallen waar de paarden van de deelnemers aan de internationale wedstrijden staan. Ook krijgen zij een ritje in de 4×4 experience aangeboden. Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Bas4Cars en Hippisch Centrum Venlo.

De belangstelling van ruiters voor deelname aan deze wedstrijd is overweldigend. Binnen 1 uur na opening van de inschrijving ontstonden al wachtlijsten voor een aantal rubrieken, 3 uur later waren er al meer inschrijvingen dan startplekken. Om deze reden wordt gezocht naar mogelijkheden om extra startplekken te creëren.

Kijk hier voor meer informatie over Hippisch Festijn Limburg.

Bron: Hippisch Festijn Limburg