De organisaties van het Ruitersportweekend Sevenum (23-25 mei), het Ruiterfestijn in Meerlo (5-7 juni) en het Ruiterfeest in Horst (5 juli) hebben dit jaar de handen ineen geslagen en zetten gezamenlijk een competitie op voor jonge talenten in de paardensport.

Voor ruiters en amazones in de leeftijd van 25 jaar of jonger en startgerechtigd in de klasse Z-springen, wordt dit jaar de Horst aan de Maas cup georganiseerd. Omdat de gemeente Horst aan de Maas de paardensport en talentontwikkeling een warm hart toe draagt, ondersteunen zij deze competitie.

De Horst aan de Maas cup is een competitie over 3 wedstrijden en wordt verreden als Z-springrubriek, met per wedstrijd een winning round. De prijzenpot voor deze Horst aan de Maas cup is bijzonder goed gevuld, met per wedstrijd € 125,- voor de winnaar en mooie geldprijzen voor overige prijswinnaars. Daarnaast ontvangen de drie hoogstgeplaatste combinaties van iedere wedstrijd een statiedeken. De combinatie die het eindklassement wint, ontvangt de prachtige Horst aan de Maas cup en een geldprijs van € 500,-, de nummer 2 krijgt € 350,- en de nummer 3 € 200,-.

De competitie start op 25 mei tijdens het Ruitersportweekend Sevenum. Inschrijven voor die wedstrijd kan door een mail te sturen naar: [email protected]. Het inschrijfgeld bedraagt € 12,50 per combinatie per wedstrijd. De volgende competitiewedstrijd is op zaterdagavond 6 juni in Meerlo en de competitie wordt afgesloten op zondagmiddag 5 juli tijdens het Ruiterfeest in Horst. Over deze drie wedstrijden wordt een puntenklassement bijgehouden waarbij de plaatsingspunten van de wedstrijd in Horst dubbel tellen. Alleen de combinaties die aan alle 3 de wedstrijden deelnemen, komen in aanmerking voor het eindklassement.

Bron: organisatie Horst aan de Maas cup