Tot onze grote spijt is ons bestuurslid Jos Bemelmans gisteravond komen te overlijden.

Jos Bemelmans was een paardenman in hart en nieren en heeft van jongs af aan altijd een passie voor paarden gehad. De liefde voor het paard kreeg hij mee van zijn vader die actief was in de paardenfokkerij. Als kleine jongen deed hij samen met zijn broer regelmatig mee aan wedstrijden. Daar kwam een einde aan toen Jos het akkerbouwbedrijf van zijn vader overnam. Hij besloot om te schakelen naar een varkenshouderij en na ruim dertien jaar werd het familiebedrijf getransformeerd naar een pensionstal voor ongeveer 100 paarden met een uniek concept. 24-uurs service op maat met goede faciliteiten en voor ieder wat wils.

Het bedrijf is de afgelopen jaren uitgebreid met fantastische multi-inzetbare voorzieningen. In het voorjaar van 2015 werd Equine Park Hulsberg officieel geopend. Een echte voorbeeldlocatie en een belangrijke aanjager voor de paardensport in Zuid-Limburg.

Jos is grondlegger van Eventing Hulsberg. Dit jaar op tweede Pinksterdag alweer de zesde succesvolle editie. Het best bezochte outdoor paardensportevenement van Limburg dat hij samen met rij- en menvereniging Pegasus op de kaart heeft gezet.

Bestuurlijk en organisatorisch was Jos zowel in zijn eigen gemeente als provinciaal zeer betrokken en actief. Hij liet de kansen niet onbenut om de sport verder te helpen en de branche te versterken. Jos haalde het Nationaal Dressuur Treffen en het NK Enkel- en tweespan paarden naar Hulsberg en ontwikkelde samen met Duitse en Belgische collega’s de Euro Dressuur Cup.

Met eerbied en respect gedenken wij zijn tomeloze inzet voor de paardensport. Een echte bron van inspiratie. Zijn altijd goedlachse gedrevenheid en innemende persoonlijkheid zullen ons tot voorbeeld zijn.

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw en kinderen. Wij wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Bestuur, ambassadeurs & medewerker Stichting Limburg Paardensport