Aansluitend aan de ledenvergadering van de KWPN-afdelingen Noord- en Zuid-Limburg wordt op donderdag 23 oktober om 21.00u in Zaal Wetemans in Leveroy ook voor niet-leden een interessante evaluatie van de Wereld Ruiterspelen 2014 georganiseerd.

 

Niemand minder dan Dirk Willem Rosie komt met een terugblik op de onlangs in Frankrijk gehouden Wereld Ruiterspelen. Dirk Willem Rosie is sinds 2012 hoofdredacteur van de Paardenkrant en staat bekend om zijn scherpe blik op de ontwikkelingen in de paardensport en -fokkerij. Hij maakt regelmatig de tongen los door de spreekwoordelijke ‘knuppel in het hoenderhok te gooien’.

KWPN Limburg heeft hem gevraagd om de resultaten van het KWPN tijdens de Wereld Ruiterspelen 2014 te evalueren tegen de achtergrond van het KWPN fokdoel: ‘Het fokken van een prestatiepaard dat op Grand Prix-niveau kan presteren’. Zeggen 1e plaatsen op de WBFSH-rankings voor dressuur en springen nou echt zoveel over de kwaliteiten van een stamboek? Dirk Willem Rosie zat er tijdens de Wereld Ruiterspelen met zijn neus bovenop. Zijn analyses en bevindingen wil hij deze avond graag met ons delen. U bent van harte uitgenodigd om de discussie met hem aan te gaan en er uw voordeel mee te doen.