Zondag 8 maart werd de jaarlijkse impulsmarathon van Menvereniging Peel en Maas gehouden. Menvereniging Peel en Maas is recent voortgekomen uit een fusie tussen de Noord-Limburgse Aanspanning en de Recreatiemenners Ysselsteyn.

De marathon werd gehouden aan de Rouwkuilenweg te Ysselsteyn. Maar liefst 70 deelnemers, jong en oud, verschenen aan de start in een van de rubrieken jeugd, hobby, enkelspan, dubbel- en vierspan.

De deelnemers begonnen de dag met een dressuurproef. Daarna gingen zij van start in het weg traject waarbij een parcours van ongeveer 8 km in de omgeving van het wedstrijdterrein werd afgelegd. Na een kort staptraject volgde mooie fair gebouwde hindernissen. Deze hindernissen waren centraal gelegen op het hoofdterrein zodat de marathon voor alle toeschouwers prima te volgen was.

Het hoofdterrein bood voor jong en oud volop vertier en het hoogtepunt was zonder twijfel de waterbak waar de deelnemers met volle vaart en goed geconcentreerd doorheen gingen.

De jeugd reed een geweldige wedstrijd die niet onderbelicht mag blijven. Sam Couwenberg behaalde een verdiende eerste plaats. Jorrith Maas kwam op een mooie tweede plaats, gevolgd door Brent Janssen op de derde plek.

Na afloop van de wedstrijd werd nog volop genoten van het prachtige weer en de behaalde winsten. Vooral Chantal Brugmans ging met meerdere prijzen naar huis.

Menvereniging Peel en Maas organiseert haar volgende marathonwedstrijd op 12 en 13 september aanstaande.

Bron: Menvereniging Peel en Maas