Jeroen Dubbeldam, die onlangs op onnavolgbare wijze de Europese titel veroverde in Aken, heeft toegezegd om aan de start te verschijnen bij Jumping Indoor Maastricht (30 oktober‐1 november). Jeroen won tijdens het Europese Kampioenschap zowel de team als de individuele gouden medaille met zijn springwonder SFN Zenith N.O.P. nadat de combinatie in 2014 dit staaltje van vakmanschap ook hadden laten zien tijdens het Wereldkampioenschap in het Franse Caen. Deze prestatie is slechts éénmaal eerder geleverd. De Duitse springlegende Hans Günter Winkler won naast de Olympische titel ook de wereldtitel in 1954 en 1955 en de Europese titel in 1957.

Jeroen Dubbeldam: “Natuurlijk kom ik naar Jumping Indoor Maastricht, zo lang als dit JIM op de kalender staat kom ik graag naar Maastricht. Het is een concours met een goede organisatie, mooie sport, veel ambiance en gezelligheid, alles in één. Dus eind oktober start ik met mijn paarden in het MECC.”

Het programma van JIM biedt ook dit jaar weer veel variatie. Op vrijdagochtend kan het publiek genieten van internationale dressuurcombinatie en in de middag en avond zijn er verschillende internationale springrubrieken, waaronder de VDL Prijs en een Euregio wedstrijd. Op zaterdagochtend komen de Euregio dressuurruiters in de ring en in de middag rijden de internationale dressuurruiters en –amazones hun Kür op Muziek. Het middagprogramma eindigt met een internationale springrubriek op tijd. Hoogtepunt van de zaterdagavond is de Audi Prijs. Op zondagochtend zetten de ponyruiters het MECC op zijn kop en JIM wordt op zondagmiddag afgesloten met de Longines Trophy, Grote Prijs van Maastricht. Op alle dagen zullen de wedstrijden worden afgewisseld met shows.

Kaartverkoop: www.jumpingindoormaastricht.com/kaarten/

Uitgebreid programma: http://www.jumpingindoormaastricht.com/programma

Bron: Jumping Indoor Maastricht