Ter ere van de 25e editie van Jumping Indoor Maastricht heeft de organisatie een spectaculaire show kunnen engageren om dit jubileum extra feestelijk te maken.

De wereldberoemde Fransman Jean-François Pignon en zijn paarden zullen elke dag van JIM garant staan voor veel spektakel.

In zijn adembenemende show bereikt hij het maximale vertrouwen tussen mens en paard. Jean-François staat in de paardenwereld bekend als paardenfluisteraar, omdat zijn prachtige schimmels zonder enige vorm van dwang doen wat de paardenartiest van hen vraagt.

Toen Jean-François een klein jongetje was bracht zijn vader een veulen van 1 jaar oud mee naar huis. Er ontstond direct een buitengewone band tussen hem en de merrie. De twee speelden uren aan een stuk en gingen zelfs samen naar school. Jean-François leerde op een natuurlijke manier met paarden te werken. Hij maakte er zijn beroep van en hij bood zichzelf aan als circusruiter en stuntman te paard. Hij vervulde onder andere een rol in de film Wilhelm Tell. In 1991 lanceerde Jean-François een ongekende show met 8 paarden zonder zadel en hoofdstel en het werd direct een groot succes. In 2013 won hij de Zilveren Clown tijdens het Internationale Circusfestival van Monte Carlo.

Tijdens JIM zal Pignon te zien zijn op vrijdagavond, zaterdagmiddag- en avond en op zondagochtend en -middag.

Tickets – Van 14 tot en met 16 november 2014 staat het MECC in Maastricht weer helemaal in het teken van de paardensport. Drie dagen topsport afgewisseld met Limburgse gezelligheid. Tickets kunnen worden besteld op: http://www.jumpingindoormaastricht.com/kaarten/

Kijk hier voor meer informatie.