HSV De Paardenvriend in Reuver is druk bezig met het realiseren van de plannen voor uitbreiding van hun accommodatie. Ze zijn volop aan de slag met als doel een toekomstproof paardensport accommodatie. Jan van Willick (voorzitter) en Huub Janssen (lid werkgroep investeringen) zijn intensief betrokken geweest in een traject dat resulteerde in ondersteuning van zowel de gemeente Beesel als de Provincie Limburg.

Een binnen én buitenaccommodatie – “Een accommodatie die het hele jaar rond de faciliteiten biedt voor het beoefenen van de paardensport, dat is onze ambitie!” vertelt Huub Janssen, actief betrokken in het subsidietraject. “We hebben een terrein van ruim 7 hectare. Hierop staat een prachtige binnenaccommodatie. Twee rijhallen van respectievelijk 45m x 20m en 65m x 25m. Maar ons buitenterrein was toe aan vernieuwing. We waren niet meer in staat om dit op eigen kracht te doen. Daarom zijn we zo’n twee jaar geleden gestart met de verkenning voor subsidiemogelijkheden.”

Ondersteuning door Limburg Paardensport – Tijdens de ontwikkeling van de plannen en de gesprekken met de provincie en gemeente heeft de vereniging op verschillende manieren ondersteuning gehad. “Op een gegeven moment liepen we enigszins vast. Cissy Schuring van Limburg Paardensport heeft ons toen vanuit Limburg Paardensport ondersteund richting de provincie en de gemeente. Anita Marx van de provincie heeft ons eveneens ondersteund in de gesprekken met de gemeente. Daarnaast was Anita ons aanspreekpunt voor de formaliteiten rondom de provinciale subsidie.” vertelt Jan, voorzitter van De Paardenvriend. Het traject werd met succes voltooid. De vereniging gaat de komende tijd aan de slag om twee allwheater rijbanen aan te leggen op hun terrein. Zoals velen in de paardensport willen ze niet meer afhankelijk zijn van het weer.

Klaar voor de kampioenschappen – De trotse voorzitter vertelt: “We hebben een rijke geschiedenis in het organiseren van de kampioenschappen. Ook dit jaar organiseren we de outdoor kampioenschappen. Ons streven is dan ook om ervoor te zorgen dat ons terrein tijdens dit evenement in augustus gereed is.” Maar dit gaat natuurlijk niet zonder de inzet van vrijwilligers. Het bestuur van de vereniging is dan ook ontzettend trots dat ze zoveel enthousiaste leden hebben die bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken. “We willen een regionale functie gaan vervullen voor de paardensport. Dressuur, springen, mennen, reining en dat zowel in de zomer als winter, outdoor en indoor. We zijn dan ook blij dat we de kans hebben om onze accommodatie hierop aan te passen.”