In deze rubriek “Limburgse Paarden Kracht” spreken we regelmatig kort met ondernemers, organisatoren, sporters, verenigingsbestuurders, enzovoorts over hoe zij ervoor staan en waarom “het paard” zo belangrijk voor ze is. Dit keer aan het woord: Aniek Poels.

Begin 2020 nam Aniek samen met haar partner Ken Ruysen het bedrijf van haar vader over, daarnaast is ze als internationaal springamazone normaal gesproken bijna elk weekend op wedstrijden te vinden. 

Vraag 1: Hoe is de impact van de corona-ontwikkelingen op dit moment voor jou als ruiter en ondernemer?

“Als amazone niet op concours kunnen is natuurlijk een groot gemis, maar gelukkig hebben wij hier thuis een flink aantal mogelijkheden om onze paarden fit te houden. Met Milestone Farm (het bedrijf van mijn zus Willemijn Poels en haar partner Carlos Pinto) als buren, kunnen we voor de afwisseling ook af en toe gebruik maken van hun faciliteiten. Nu ik recent samen met mijn partner Ken Ruysen het bedrijf van mijn vader heb overgenomen, kunnen we flink vooruit met praktische dingetjes zoals verven en verbouwen. Ons streven is om zodra we het normale leven weer op kunnen pakken, verder te kunnen waar we gebleven waren of zelfs nog beter van start te kunnen.”

Vraag 2: Kunnen we iets leren van de huidige situatie?

“Natuurlijk is dit voor niemand een ideale situatie, hoe we het ook bekijken. Het zal weer een flinke poos duren voordat de handel en evenementen weer op hun oude niveau zitten. Maar nu merk je hoe belangrijk het is om positief te blijven. Negatief zijn heeft, zeker in deze periode waar we weinig invloed op hebben, helemaal geen zin. What doesn’t kill you makes you stronger! Persoonlijk geloof ik er echt in dat van het een het ander weer ontstaat, dus zolang we positief blijven en ons werk goed blijven doen, zullen we hier als sector weer sterk uitkomen.”

Vraag 3: Wat is volgens jou de kracht van de Limburgse paardenwereld?

“Er zitten hier in de regio een aantal bedrijven met diepgewortelde ervaring en kennis in de paardensector. Deze zorgen toch voor een bepaalde basiskwaliteit en dat maakt ons dé hippische regio van Nederland. Neem Equestrian Centre de Peelbergen als voorbeeld. Dit hippisch centrum is uniek en heeft een enorme aantrekkingskracht.”

Vraag 4: Wat is het eerste wat je gaat doen, zodra we het normale leven weer kunnen oppakken?

“Ik kan niet wachten om gezellig met familie en vrienden weer lekker uit eten te gaan! Dat mis ik echt wel, haha!”

Vraag 5: Waarom is “het paard” belangrijk voor jou?

“Lastige vraag, het paard betekent eigenlijk alles voor mij. Maar mijn carrière in de paardensport kent best een aantal ups en downs, waar ik natuurlijk als persoon van gegroeid ben. De paardensport zorgt ervoor dat ik altijd op zoek ben naar manieren om net dat extra stapje te kunnen zetten en mezelf te kunnen blijven ontwikkelen.”

Op de hoogte blijven van alle artikelen? Volg ook onze Facebookpagina!