In de rubriek “Limburgse Paarden Kracht” spreken we regelmatig kort met ondernemers, organisatoren, sporters, verenigingsbestuurders, enzovoorts over hoe zij ervoor staan en waarom “het paard” zo belangrijk voor ze is. Dit keer aan het woord: Marli Hommel. Als kunstenares ervaart Marli de gevolgen van de coronacrisis maar al te goed.

Vraag 1: Hoe is de impact van de Corona-ontwikkelingen op dit moment voor jou als kunstenares?

“Op dit moment is dat voor mij niet geheel te overzien. Ik werk veel in opdracht en voorlopig heb ik nog voldoende werk, maar aangezien op de grote evenementen de directe verkoop plaats vindt en ik daar ook de nieuwe opdrachten krijg, ga ik ongetwijfeld flink de gevolgen voelen van de Coronamaatregelen. Ook als er weer wedstrijden georganiseerd mogen worden is dat voor mij pas interessant als er publiek aanwezig is.

Ik was vlak voor Corona met Limburg Paardensport op handelsmissie naar Wellington Florida, waar mijn werk met veel enthousiasme werd ontvangen. Er werd een tentoonstelling gepland en een mooie opdracht verstrekt. Bij thuiskomst viel alles binnen 2 dagen stil. Na Corona, als we allemaal weer durven te reizen en ook daar weer grotere evenementen gepland mogen worden zal de draad weer opnieuw opgepakt moeten worden.”

Vraag 2: Kunnen we iets leren van de huidige situatie?

“Wat ik geleerd heb van de huidige situatie is meer rust te nemen en te genieten van een lege agenda. Persoonlijk ga ik dan ook meer stilte in mijn leven inplannen, ook na de corona crisis.”

Vraag 3: Wat is het eerste wat je gaat doen, zodra we het normale leven weer kunnen oppakken?

“Een tentoonstelling organiseren met mijn nieuwste werken, hopelijk op een mooi concours. Maar als dat nog lang op zich laat wachten, dan ga ik iets heel persoonlijks in mijn eigen expositieruimte organiseren.”

Vraag 4: Wat is volgens jou de kracht van de Limburgse paardenwereld?

“De gunstige ligging en de geweldige knowhow van internationaal bekende namen die hier gevestigd zijn. Plus het gemak waarmee we verschillende talen spreken en de sociaal intelligente aard waardoor de Limburger communicatief heel vaardig is.”

Vraag 5: Waarom is “het paard” belangrijk voor jou?

“Paarden zijn mijn alles, ze zijn al 30 jaar mijn inspiratiebron. Mijn specialisatie in het schilderen van paarden zorgt ervoor dat ik over de hele wereld schilderijen verkoop. Het paard is mijn ontspanning en terwijl ik ontspan word ik weer gevoed met nieuwe inspiratie. Door mijn werk leer ik zeer uiteenlopende mensen heel persoonlijk kennen en altijd weer is er die gemeenschappelijke deler: de liefde voor het paard!”

Op de hoogte blijven van alle artikelen? Volg ook onze Facebookpagina!