In onze nieuwe rubriek “Limburgse Paarden Kracht” spreken we regelmatig kort met ondernemers, organisatoren, sporters, verenigingsbestuurders, enzovoorts over hoe zij ervoor staan en waarom “het paard” zo belangrijk voor ze is. Vandaag het woord aan Rob Claessens, directeur van Lumaro Horse Travel

Vraag 1: Hoe is de impact van de Corona-ontwikkelingen op dit moment voor jou als ondernemer?

De impact op ons is, net als in vele andere sectoren, vrij groot. We zien een flinke hap uit onze omzet verdwijnen, maar proberen desondanks toch met het team van Lumaro Horsetravel de behoeften van onze klanten te vervullen. We doen natuurlijk alles met de regels en maatregelen van de overheid in ons achterhoofd, want de gezondheid van het team en de klant staat voorop.

Verder denk ik dat we het zo slecht nog niet hebben met alle hulp die ons wordt aangereikt vanuit de overheid. Het frustrerende is dat niemand weet hoelang we nog in deze onzekerheid zitten, dus we kunnen ons niet voorbereiden op de periode dat het weer beter zal gaan.

Vraag 2: Kunnen we iets leren van de huidige situatie?

Jazeker, ik denk dat we nu beseffen dat de belangrijkste dingen in het leven ergens anders liggen dan waar we normaal mee bezig zijn: onze gezondheid en de gezondheid van onze familie.

Vraag 3: Wat is volgens jou de kracht van de Limburgse paardenwereld?

In de regio Limburg hebben we alle faciliteiten in huis: hoefsmeden, handelsstallen, fokkers, wedstrijdlocaties en ga zo maar door. Daardoor kunnen we als regio sterk zijn en voorlopen op andere regio’s. Hopelijk werkt dat ook in ons voordeel in deze corona crisis. We kunnen namelijk, zodra het weer mag, weer vol gas van start op wedstrijdlocaties zoals Equestrian Centre de Peelbergen, Sentower Park, Azelhof, etc. Wat overigens allemaal relatief makkelijk te bereiken is vanuit Limburg.

Vraag 4: Wat is het eerste wat je gaat doen, zodra we het normale leven weer kunnen oppakken?

Natuurlijk als eerste weer gezellig langs bij familie en vrienden. En ik hoop dan ook onze klanten weer volledig te kunnen voorzien in hun behoeften en onze services weer helemaal te kunnen inzetten.

Vraag 5: Waarom is “het paard” belangrijk voor jou?

Het paard betekent voor mij een manier van leven, zowel zakelijk als privé. Mensen halen zoveel plezier uit de paardensector op persoonlijk en sportief vlak en het is prachtig dat Lumaro Horsetravel daar deel van kan uitmaken.

Op de hoogte blijven van alle artikelen? Volg onze Facebookpagina!