Dit keer aan het woord: Solange Hermans. Waar de zomer van Solange normaal vol zit met allerlei bixie evenementen, werd er vanwege de corona-crisis tijd gemaakt voor veel andere dingen.

Vraag 1: Hoe is de impact van de Corona-ontwikkelingen op dit moment voor jou als ondernemer?

“Op het moment dat de crisis uitbrak, stonden wij in de startblokken om richting de Brabanthallen te vertrekken en daar een fantastisch bixie weekend te verzorgen tijdens The Dutch Masters. Verschrikkelijk om zo’n evenement te zien vervallen. Het was ook echt een grote teleurstelling om 85 kinderen te moeten vertellen dat ze niet konden komen. Ze keken er al weken naar uit!

Aangezien iedereen in dezelfde situatie zat en het onzeker was hoelang de situatie zich zou voordoen, was bij de pakken neer gaan zitten voor mij geen optie. Om positief te blijven heb ik vrij snel het roer volledig omgegooid. We zijn direct begonnen met online proefjes, het maken van eigen proeven en het wegzetten van verschillende prijsvragen via social media. Terwijl onze online activiteiten super enthousiast werden ontvangen, zagen we ondertussen één voor één al onze grote evenementen van de kalender verdwijnen. We hebben vaak op het punt gestaan om toch iets te organiseren, maar het kon gewoon echt niet.

Omdat het nooit voorkomt dat we zo’n lange periode achter elkaar geen evenementen draaien, besloot ik ook qua gezondheid het roer helemaal om te gooien en ben ik flink gaan wandelen en sporten. Ondertussen bleven de lieve berichtjes van alle kinderen binnenstromen en dat heeft mij er de afgelopen maanden goed doorheen geholpen. Ik wist hoe erg de kinderen de bixie missen, maar ik mistte de kinderen net zo erg!”

Vraag 2: Kunnen we iets leren van de huidige situatie?

“We kunnen van de situatie leren dat we met z’n allen moeten blijven nadenken bij wat we doen en zeggen. Vooral op social media. Organisaties staan in deze tijd met de rug tegen de muur en dan nog vinden mensen  het nodig om zichzelf negatief uit te laten over de keuze van de organisatie.

Verder moeten we hieruit leren dat gezondheid het allerbelangrijkste is in het leven. Iets onverwachts zoals het coronavirus benadrukt dit.”

Vraag 3: Wat is het eerste wat je gaat doen, zodra we het normale leven weer kunnen oppakken?

“Het allereerste wat ik wilde doen was weer lekker op pad met mijn dochters en nu de versoepelingen zijn doorgevoerd kan dat gelukkig weer! En ik wil niets liever dan alle bixie kids weer een dikke knuffel geven!”

Vraag 4: Wat is volgens jou de kracht van de Limburgse paardenwereld?

“De kracht van de Limburgse paardenwereld is als je het mij vraagt Equestrian Centre de Peelbergen. Door het hippisch centrum, settelt de hele wereldtop zich in Limburg. Dat werkt als een magneet en trekt nog meer aan. Wanneer wij daar een evenement organiseren dan zien je de ogen van de kinderen glinsteren. Kinderen genieten daar echt van de omgeving en van de hele sfeer, dat is prachtig om te zien.”

Vraag 5: Waarom is “het paard” belangrijk voor jou?

“Van paard wil ik graag pony’s maken, want pony’s brengen vreugde in het leven van kids. Ik geniet er heel erg van, dat kinderen helemaal zichzelf kunnen zijn op een pony en ongedwongen een onvergetelijke dag kunnen ervaren. Kinderen kunnen tegen hun pony alles vertellen, het zijn echt maatjes voor het leven.”

Op de hoogte blijven van alle artikelen? Volg ook onze Facebookpagina!