In de rubriek “Limburgse Paarden Kracht” spreken we regelmatig kort met ondernemers, organisatoren, sporters, verenigingsbestuurders, enzovoorts over hoe zij ervoor staan en waarom “het paard” zo belangrijk voor ze is. Dit keer aan het woord: Vincent Voorn.

Vraag 1: Hoe is de impact van de Corona-ontwikkelingen op dit moment voor jou als ruiter/ondernemer?

“Op dit moment houd ik me meer bezig met het trainen van ruiters en ben ik even minder actief als ruiter op hoog niveau. Iedereen baalt er natuurlijk van dat er geen wedstrijden zijn, deze zijn normaal niet weg te denken uit de planning van ruiters. De kunst is om dit nu als iets positiefs te zien en er gebruik van te maken. Ruiters kunnen nu bijvoorbeeld oudere wedstrijdpaarden even wat rust gunnen en jongere paarden juist verder doortrainen.

Handel technisch is het natuurlijk wel een zware klap en daarin zal de hele sector creatief moeten zijn. Ik blijf wel op zoek naar paarden en ga ook regelmatig paarden proberen, zodat we straks wanneer de wedstrijden weer opstarten al met een voorsprong verder kunnen. Natuurlijk ben ik daarin voorzichtig en houd ik me aan de richtlijnen.”

Vraag 2: Kunnen we iets leren van de huidige situatie?

“De situatie waar we in zitten is een wake-up call voor de hele wereld. We worden allemaal even teruggeroepen. Jammer dat er altijd zoiets ernstigs moet gebeuren, voordat we wakker worden en we met z’n allen ergens voorzichtiger mee omgaan. Nu we ons tweede kindje hebben gekregen, geniet ik er natuurlijk van dat ik nu wat meer tijd voor mijn gezin heb! Verder worden we nu ook gedwongen om onze paarden thuis 100% voor elkaar te hebben en zullen daar in de toekomst hopelijk de vruchten van plukken.”

Vraag 3: Wat is volgens jou de kracht van de Limburgse paardenwereld?

“We zijn als sector heel bevoorrecht met alle faciliteiten die zich in en om Limburg hebben gevestigd. Limburg heeft veel goede paarden, veel professionals die zich bezighouden met de sport maar ook met de fokkerij en daarnaast ook veel wedstrijdlocaties binnen een cirkel van 30 minuten! Verder zit de kracht van de Limburgse paardensector in het feit dat we het allemaal op onze eigen manier, vanuit onze eigen kracht doen en dat versterkt elkaar. Samen kunnen we veel, alleen komen we niet zo ver.”

Vraag 4: Wat is het eerste wat je gaat doen, zodra we het normale leven weer kunnen oppakken?

“Aangezien ik wel van gezelligheid houd, ga ik zo snel mogelijk weer gezelligheid opzoeken! Hopelijk gaan we snel weer terug naar hoe het hoort te zijn en kunnen we weer snel op wedstrijd.

Vraag 5: Waarom is “het paard” belangrijk voor jou?

“Simpel: ik ben er mee opgegroeid en heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Elke dag is anders met levende dieren en ik geniet ervan, dat ik zowel met ruiters als met paarden naar een bepaald resultaat toe kan werken.”

Op de hoogte blijven van alle artikelen? Volg ook onze Facebookpagina!