Ditmaal aan het woord: Stephanie Welschen. Als eigenaresse van Paardenkliniek Venlo en enorm liefhebber van de paardensport ziet Stephanie de sector weer redelijk back on track komen. “We hebben hieruit kunnen opsteken dat een gezond bedrijf met ‘wat spek op de ribben’ geen overbodige luxe is!”

 

Vraag 1: Hoe is de impact van de Corona-ontwikkelingen op dit moment voor jou als ondernemer en dierenarts

“Op dit moment zijn we wel weer redelijk back on track. De wedstrijden zijn weer opgestart en er wordt, vooral online en via video’s, gezocht naar creatieve manieren om paarden te verkopen. Wat we momenteel nog wel missen is de fysieke aanwezigheid van de Amerikaanse markt, dit zorgt toch wel voor belemmering in de hele sector.

De bouw van onze nieuwe kliniek kon de afgelopen maanden gelukkig gewoon doorgaan. Wij hebben een ontzettend gemotiveerd team dat zich tijdens de lock-down geen minuut heeft verveeld. De assistenten hebben waar mogelijk een steentje bijgedragen aan de bouw van de kliniek en onze dierenartsen hebben hun kennis opgeschaald door zich verder te verdiepen in geneeskundige stof.”

Vraag 2: Kunnen we iets leren van de huidige situatie?

“We hebben hieruit kunnen opsteken dat een gezond bedrijf met ‘wat spek op de ribben’ geen overbodige luxe is. Covid-19 is een ziekte die zich uit bij mensen, maar in de paardensector kunnen we natuurlijk ook altijd te maken krijgen met een ziekte onder de dieren. Ook dan zullen we flexibel moeten bewegen. Als Paardenkliniek Venlo verlenen wij noodzakelijke zorg, dat betekent dat we over het algemeen wel werk om handen hebben.”

Vraag 3: Wat is het eerste wat je gaat doen, zodra we het normale leven weer kunnen oppakken?

“Op dit moment is mijn leven eigenlijk vrij normaal. Ook de werkzaamheden gaan, natuurlijk met de nodige maatregelen, gewoon door. Zodra het zou kunnen zou ik onze nieuwe kliniek die nu bijna gereed is, de feestelijke opening willen geven die we in gedachten hadden.”

Vraag 4: Wat is volgens jou de kracht van de Limburgse paardenwereld?

“De compleetheid van de sector, op de perfecte locatie. We hebben goede hengsten, goede merries, goede fokkers, goede ruiters, goede sportstallen. En veel ruimte voor de breedtesport en kwaliteitsvolle sportevenementen. Alles komt bij elkaar en versterkt elkaar.”

Vraag 5: Waarom is “het paard” belangrijk voor jou?

“Het paard biedt, (los van dat ik van alle dieren houdt) zoveel meer ten opzichte van andere diersoorten. Zoals sportbeleving, handel en verbinding. Het vergroot de dimensies van de mens. Als je op een paard zit kun je sneller, harder, hoger, dat geeft toch een kick! Als groot liefhebber van de eventingsport is het fantastisch om te zien hoeveel vertrouwen je terugkrijgt voor een goede connectie met je paard. Ik voel me thuis tussen de paarden en de wereld die daarbij hoort!”

Op de hoogte blijven van alle artikelen? Volg ook onze Facebookpagina!